Πλησιάζει η μέρα που η παραδοσιακή αυτή σούπα θα βρει τη θέση της στη μέση του γιορτινού μας τραπεζιού! Οι απαιτήσεις, λοιπόν, είναι μεγάλες, γιατί δεν θέλουμε να αποτύχουμε! Ωστόσο, με μερικές απλές συμβουλές θα μπορέσουμε να την ετοιμάσουμε σωστά και να την απολαύσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας
- Διαλέγουμε εντεράκια από μικρό αρνί η κατσίκι, που τρέφονται μόνο με γάλα. Έτσι, δεν θα βγάζουν έντονη και βαριά μυρωδιά.
- Πρέπει να καθαρίσουμε τα εντεράκια σχολαστικά και με μεγάλη προσοχή.
- Μετά το καθάρισμα ζεματάμε τα εντεράκια και την συκωταριά, για να φύγει η έντονη μυρωδιά και για να τα ψιλοκόψουμε με ευκολία.
- Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι βοηθάει στο χύλωμα της μαγειρίτσας.
- Αν δεν βάλουμε ρύζι, μπορούμε να την πήξουμε με λίγο κορν φλάουρ.
- Το αυγολέμονο μπαίνει τελευταία στιγμή, για να μην ξαναζεστάνουμε το φαγητό.
- Τελευταία στιγμή μπαίνουν και ο άνηθος, ο δυόσμος και ο μαϊντανός, για να διατηρήσουν τη γεύση και το άρωμά τους.