Η γέννηση της ιδέας «Έμπνευση για τη δράση αυτή αποτέλεσε το σχόλιο ενός αναγνώστη σε μια φωτογραφία φαγητού σχετικά με την ασταμάτητη προβολή του σε αυτές τις δύσκολες εποχές, που κάποιοι δεν μπορούν να το γευτούν», αποκαλύπτει η Εύα Μονοχάρη (δημιουργός του blog «Funky Cook»).

Ο στόχοςΣτόχος του «Food4Good» είναι μέσα από το φαγητό να βοηθήσει όσους το έχουν ανάγκη, να στηρίξει οικονομικά το έργο κάθε Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης, συλλόγου ή ένωσης που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, να βοηθήσει στην προβολή του έργου τους, να συμβάλλει στην καλλιέργεια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης. Αυτό που θέλουν οι 7 κυρίες είναι να μετατρέψουν τις δράσεις τους σε «θεσμό προσφοράς» για όσους το έχουν ανάγκη.

Οι συμμετέχοντεςΌλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Κάθε δράση συνήθως υποστηρίζεται από μια εταιρεία, που προβάλλει τα προϊόντα της και ταυτόχρονα βοηθά κόσμο που έχει ανάγκη. Οι food bloggers και όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της γαστρονομίας προσφέρουν τον χρόνο τους και τις μαγειρικές τους ικανότητες, ενώ εμείς, ο κόσμος, βάζουμε τη διάθεση και την όρεξή μας.

Τα χρήματαΜέχρι στιγμής το κόστος για κάθε άτομο που θέλει να γευτεί τα πιάτα των bloggers είναι 5€. Ευτυχώς, οι χώροι που πραγματοποιούνται οι δράσεις παραχωρούνται δωρεάν και έτσι όλα τα έσοδα πηγαίνουν για τον σκοπό που έχει επιλεγεί.

Μερικές δράσεις21.12.2013 Στο «Ρομάντσο» για τους «Δρόμους Ζωής».08.03.2014 Στο «Cheapart» για το «Μαζί για το Παιδί».27.03.2014 Στο κέντρο της Αθήνας για το σωματείο Ι.Δ.Ε.Α. (Ισορροπία-Διασκέδαση-Εθελοντισμός-Αλληλεγγύη).13.04.2014 Στο Family Street Party για τη στήριξη και ανάδειξη του προγράμματος του Ερυθρού Σταυρού για τις μονογονεϊκές οικογένειες.03.05.2014 Στο «Six dogs» για την ένωση Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. (Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων Νοητικά Υστερούντων).01.06.2014 Στο Κωπηλατοδρόμιο για τους «Surfers4Life».24.06.2014 Στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας.