Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Clemson διερευνά τη σχέση ανάμεσα στα αστικά πάρκα, τους χώρους πράσινου και τη δημόσια υγεία. «Η έρευνά μας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα πάρκα έχουν τη μοναδική ικανότητα να προάγουν την σωματική υγεία και να καλλιεργούν την αίσθηση του ανήκειν» εξηγεί ο επικεφαλής ερευνητής Lincoln Larson επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Clemson.

Κατά συνέπεια σύμφωνα με τους ερευνητές ο αριθμός των πάρκων υπολογισμένος ως το ποσοστό της επιφάνειας της πόλης που είναι καλυμμένο με πράσινο αναδεικνυόταν συστηματικά στις έρευνές τους ως ο κυριότερος παράγοντας ευεξίας. Όπως επισημαίνει ο καθηγητής Larson τα οφέλη για την υγεία και την ευτυχία των κατοίκων δεν αποκομίζονται μόνο από τα πάρκα, αλλά από κάθε είδος πράσινου χώρου στην πόλη.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι οι κοινότητες όπου ζούμε, δουλεύουμε και παίζουμε επηρεάζουν καθημερινά την ευτυχία μας, γι’ αυτό και θα πρέπει να δοθεί έμφαση στους παράγοντες που αναζωογονούν τις κοινότητες και προάγουν την ευτυχία – τουτέστιν να δοθεί έμφαση στη δημιουργία χώρων πράσινου.