Για όνειρα γλυκά!
Ένα οποιοδήποτε στρώμα δεν ταιριάζει σε όλους. Ο κάθε άνθρωπος κοιμάται με διαφορετικό τρόπο και έχει διαφορετικές ανάγκες. Στην ΙΚΕΑ το κατανοούν αυτό, γι’ αυτό και η συλλογή σε στρώματα σάς προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία υλικών, στήριξης και εύρους τιμής, ώστε να μπορείτε να βρείτε το ιδανικό για εσάς. Σχεδόν όλα τα στρώματα και οι βάσεις τους διαθέτουν 25 χρόνια δωρεάν εγγύηση που καλύπτει ελαττώματα των υλικών ή της κατασκευής.

Είναι θέμα άνεσης
Ένας καλός ύπνος όμως δεν εξαρτάται μόνο από το στρώμα, αλλά και από τα κατάλληλα μαξιλάρια, παπλώματα και προστατευτικά στρώματος και μαξιλαριών. Για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες, η ΙΚΕΑ σας συμβουλεύει να δοκιμάσετε το στρώμα της επιλογής σας μαζί με διαφορετικά μαξιλάρια. Βρείτε τον ιδανικό συνδυασμό για εσάς ξαπλώνοντας και δοκιμάζοντάς τα μαζί, στον ειδικό χώρο στρωμάτων. Ακόμα, ένα πάπλωμα που ταιριάζει στον τρόπο που σας αρέσει να κοιμάστε ολοκληρώνει την άνεση, ώστε να κοιμάστε καλά και να ξυπνάτε ξεκούραστοι.

Μοναδική ευκαιρία
Στην ΙΚΕΑ έχετε τη δυνατότητα αφού διαλέξετε το στρώμα σας να το πάρετε σπίτι και να το δοκιμάσετε, μέχρι και για 40 μέρες. Αν διαπιστώσετε ότι τελικά δε σας ταιριάζει, μπορείτε απλά να το επιστρέψετε σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ και να διαλέξετε ένα άλλο. Αφού μεταφέρετε το στρώμα σας σπίτι, καλό είναι να γνωρίζετε ότι, στην αρχή είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε το καινούργιο σας στρώμα λίγο σκληρό. Γι’ αυτό θα πρέπει να επιτρέψετε να περάσει ένας μήνας μέχρι το σώμα σας να το συνηθίσει. Ακόμα, όλα τα καινούργια υλικά έχουν τη δική τους ιδιαίτερη μυρωδιά, γι’ αυτό συνιστάται να αερίζετε το στρώμα ώστε να εξαλειφθεί οποιαδήποτε τυχόν μυρωδιά. Αν αγοράσετε κάποιο στρώμα σε συσκευασία ρολού, να έχετε υπόψη σας ότι θα χρειαστεί 3-4 μέρες χρήσης μέχρι να επανακτήσει το σχήμα του.

Φροντίδα και καθάρισμα
Προσθέτοντας ένα ανώστρωμα ή ένα προστατευτικό στρώματος στο καινούργιο σας στρώμα, το κάνετε πιο υγιεινό, καθώς μπορείτε εύκολα να το αφαιρέσετε και να το πλύνετε. Μερικά μάλιστα από τα στρώματα της ΙΚΕΑ διαθέτουν κάλυμμα που αφαιρείται και πλένεται. Για αυτά που δεν έχουν, μπορείτε να αφαιρέσετε τυχόν λεκέδες με καθαριστικό ταπετσαρίας. Ακόμα και τα καλύτερα στρώματα γίνονται λιγότερο άνετα με το πέρασμα του χρόνου και συσσωρεύουν σκόνη και ακάρεα. Γι’ αυτό σας συνιστούμε να αλλάζετε στρώμα κάθε 8-10 χρόνια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στο www.ikea.gr