Χάρη στο πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» της Novartis, δόθηκε η ευκαιρία σε χιλιάδες γυναίκες με καρκίνο μαστού να παρακολουθήσουν μια σειρά δωρεάν βιωματικών σεμιναρίων με στόχο τη στήριξή τους και τη συναισθηματική ενδυνάμωσή τους.

Ο στόχος της Novartis είναι να θέσει τη γυναίκα ασθενή στο επίκεντρο παρέχοντάς της τα μέσα που θα τη βοηθήσουν να ανταπεξέλθει με σθένος και αυτοπεποίθηση στον αγώνα της. Τα βιωματικά σεμινάρια έχουν υλοποιηθεί ήδη στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη και γνώρισαν τεράστια επιτυχία. Συνολικά μίλησαν 26 εισηγητές, πραγματοποιήθηκαν 105 ώρες μαθημάτων και καλύφθηκαν 3.307 θέσεις στο πλαίσιο των σεμιναρίων. Το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τις γυναίκες ασθενείς, οι οποίες το χαρακτήρισαν εξαιρετικό, βοηθητικό, ουσιαστικό, καινοτόμο και αισιόδοξο.

Ενέσεις αυτοπεποίθησης
Κάθε κύκλος προσέγγιζε δημιουργικά μια διαφορετική πτυχή της γυναικείας φύσης και της θηλυκότητας: την ψυχολογία, την εξωτερική εμφάνιση, τη διατροφή και τη φυσική κατάσταση. Μέσω του προγράμματος κάθε συμμετέχουσα είχε τη δυνατότητα να εξερευνήσει τον εαυτό της και να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής της, ανακτώντας παράλληλα την αυτοπεποίθησή της. Οι γυναίκες ασθενείς –οι περισσότερες για πρώτη φορά στη ζωή τους– παρακολούθησαν σεμινάρια μουσικοθεραπείας, δραματοθεραπείας, εικαστικής ψυχοθεραπείας και μοιράστηκαν με τις άλλες γυναίκες σκέψεις, συναισθήματα, φόβους και αγωνίες. Παρακολούθησαν σεμινάρια μόδας και make up, έμαθαν πως να περιποιούνται το δέρμα τους πριν, μετά, αλλά και κατά τη διάρκεια των θεραπειών, συζήτησαν για το νευροπαθητικό πόνο, για τη σωστή διατροφή και για την αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, έμαθαν τρόπους ώστε να σκέφτονται θετικά, έκαναν ειδικά προσαρμοσμένες ασκήσεις pilates, ενώ παράλληλα έμαθαν να ετοιμάζουν νόστιμες και υγιεινές συνταγές.

Το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη!» τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων -Παθολόγων Ελλάδας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών «Αγκαλιάζω», «Άλμα Ζωής» και «Κ.Ε.Φ.Ι».

«Η έντονη ανταπόκριση των γυναικών με καρκίνο του μαστού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα μας προέτρεψε να συνεχίσουμε δυναμικά, με στόχο να βοηθήσουμε ολοένα και περισσότερες ασθενείς στην Ελλάδα να ισχυροποιήσουν την εσωτερική τους δύναμη και να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν. Όλοι εμείς στη Novartis, πιστοί στη δέσμευσή μας να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε στις πολυδιάστατες ανάγκες των ασθενών, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα «Είσαι γυναίκα. Είσαι δύναμη», δήλωσε η Άννα Μουρίκη, επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας της Ογκολογίας της Novartis Hellas. 

Λίγα Λόγια για τη
Novartis
Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στις αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένo χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμολογικές θεραπείες και οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2015 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 49,4 δισ. δολάρια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 8,9 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 119.000 εργαζομένους και τα προϊόντα τους διατίθενται σε περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, όπου απασχολούνται περίπου 500 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις διαδικτυακές διευθύνσεις: 
http://www.novartis.com και www.novartis.gr.

Η Novartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο http://twitter.com/novartis.

Ακολουθήστε το στο Google News