Τα μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τις γυναίκες και αλλοιώνουν την ποιότητα της ζωής τους δεν μας είναι και τόσο άγνωστα: προβλήματα που προκύπτουν λόγω της εμμηνόπαυσης ή μετά από κάποια θεραπεία όπου απαιτείται η διακοπή της περιόδου, ζητήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας της ακράτειας ούρων καθώς και της χαλάρωσης μετά τον τοκετό.

Για όλα αυτά τα προβλήματα οι γυναίκες έχουν στη διάθεσή τους μια αναίμακτη και αποτελεσματική μέθοδο, την τεχνική Femilift. Πρόκειται για μια αντιγηραντική κλινική λύση που διασφαλίζει μια καλύτερη ζωή για τη γυναίκα. Η Femilift είναι μια μη επεμβατική λύση με laser για την κολπική σύσφιγξη και για την επίλυση των προβλημάτων κολπικής ξηρότητας και ακράτειας ουρών, καθώς και των επαναλαμβανόμενων ουρολοιμώξεων και κολπίτιδων. Οι ασθενείς που την εφαρμόζουν αναφέρουν σχεδόν άμεση επιστροφή στις δραστηριότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής επαφής, καθώς και της ποιότητας ζωής και της ενίσχυσης της αυτοεκτίμησής τους.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου
Η εφαρμογή του Femilift™ εξασφαλίζει:

  • Ανώδυνη ανάπλαση και σύσφιγξη κόλπου.
  • Βελτίωση της ξηρότητας του κόλπου και της ακράτειας ούρων. Πρόκειται για μια σύντομη και εύκολη διαδικασία που διενεργείται στο ιατρείο του γυναικολόγου και διαρκεί 10-15΄. Για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα απαιτούνται 2-3 συνεδρίες, οι οποίες επαναλαμβάνονται σε χρονικό διάστημα 3-4 εβδομάδων. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ωστόσο, τα αποτελέσματα είναι ορατά. Η μέθοδος έχει κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, καθώς και μακράς διαρκείας αποτελέσματα. Επίσης, είναι αναίμακτη και διεξάγεται χωρίς χρήση αναισθησίας. Είναι 100% ασφαλής και συνίσταται στη χρήση τεχνολογίας αιχμής, με κεφαλή θεραπείας (probe) μιας χρήσης. Μπορεί να εφαρμοστεί στα περισσότερα γυναικολογικά ζητήματα χάρη στην κεφαλή θεραπείας σε 2 μεγέθη για πλήρη ανατομική εφαρμογή.

Σύντομη, ελάχιστα επεμβατική, με ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας, αναίμακτη και ανώδυνη μέθοδος που μπορεί να γίνει μέρος του γενικού γυναικολογικού σας ελέγχου και της καθημερινότητάς σας.

Σε ποιες γυναίκες απευθύνεται η θεραπεία Femilift

H μέθοδος απευθύνεται σε γυναίκες με κολπική χαλάρωση, ξηρότητα ή υποτροπιάζουσες κολπικές λοιμώξεις και ακράτεια ούρων. Επίσης, αφορά γυναίκες που αναζητούν μια μη επεμβατική τεχνική για την αντιμετώπιση των γυναικολογικών τους ζητημάτων, καθώς και θεαματικά αποτελέσματα, χωρίς πόνο ή μεγάλο χρόνο αποθεραπείας. Τέλος, αφορά τις γυναίκες που ενδιαφέρονται για μια ολοκληρωμένη θεραπεία με σκοπό την αντιμετώπιση όλων των γυναικολογικών τους ζητημάτων και επιθυμούν να έχουν στη διάθεσή τους μια τεχνική που θα μπορούσε να γίνει μέρος του προληπτικού γυναικολογικού τους ελέγχου.

Από τη δρ. ΕΥΑ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ, χειρουργό, μαιευτήρα-γυναικολόγο, site: www.maragoudaki-eva.gr.