Ισχυρό χαρτί του διεθνούς μόντελινγκ, ανερχόμενη ηθοποιός, επίδοξη συγγραφέας και εκκολαπτόμενη μουσικός. Ωστόσο, η φήμη της Cara Jocelyn Delevingne, όπως είναι το πλήρες όνομά της, οφείλεται περισσότερο στην αμφιλεγόμενη προσωπικότητά της και στο ελεύθερο πνεύμα της και λιγότερο στην ιδιαίτερη ομορφιά και στο πολύπλευρο ταλέντο της.

Οχι ένα απλό κορίτσι

Κόρη του κτηματομεσίτη των σελέμπριτι Charles Hamar Delevingne, με εβραϊκές ρίζες και ευγενική καταγωγή, και της Pandora Anne Delevingne, πρώην μοντέλου και νυν personal shopper με υψηλή πελατεία στο Λονδίνο, εγγονή του σερ Jocelyn Stevens, πρώην διευθυντή των εφημερίδων «Evening Standard» και «Daily Express», και της Jane Shefield, κυρίας επί των τιμών της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, και βαφτιστήρα της Joan Collins και του μεγαλοστελέχους των εκδόσεων Conde Nast Nicolas Coleridge, η βρετανίδα καλλονή σίγουρα δεν είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Στα 25 της έχει ήδη συμπληρώσει 10 χρόνια. Εχει γράψει χιλιόμετρα σε περισσότερα από 140 σόου μόδας, έχει συνεργαστεί με κορυφαίους οίκους όπως οι Chanel, Burberry, Topshop, Mulberry, Dior, μετράει ρόλους σε 11 ταινίες, ενώ οι 41 εκατ. ακόλουθοί της την έχουν χρίσει βασίλισσα μιας γενιάς που με την έξυπνη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης χτίζει μόνη την εικόνα της και επικοινωνεί τις τολμηρές απόψεις της. Η προθυμία της να μιλά για κοινωνικά ζητήματα, από την αμφιλεγόμενη σεξουαλικότητα έως την κατάθλιψη που πέρασε στην εφηβεία και την παρενόχληση από τον παραγωγό Harvey Weinstein, αποκαλύπτουν μια νεαρή γυναίκα με τόλμη. Προσφάτως η Cara κυκλοφόρησε το πρώτο της τραγούδι (το σάουντρακ της ταινίας «Valerian») και την πρώτη της νουβέλα «Mirror, Mirror».

Θα συμβούλευα τα κορίτσια

Να φροντίζουν το μυαλό και την ψυχή τους περισσότερο απ’ όσο φροντίζουν το πρόσωπο και την επιδερμίδα τους.

Μόνο μία ζωή

Εχετε μία ζωή. Πώς θέλετε να τη ζήσετε; Θέλετε να απολογείστε συνεχώς; Να μετανιώνετε; Να ζητείτε συγγνώμη; Να προβληματίζεστε; Να μισείτε τον εαυτό σας; Να κάνετε μονίμως δίαιτα; Να τρέχετε πίσω από ανθρώπους που δεν σας δίνουν καμία σημασία; Πιστέψτε στον εαυτό σας. Κάντε ό,τι σας κάνει να νιώθετε καλά. Πάρτε ρίσκα. Εχετε μία μόνο ζωή. Κάντε τον εαυτό σας περήφανο. Και να θυμάστε: μπορούμε να γίνουμε οτιδήποτε θέλουμε.

Επιτυχία (δεν) είναι…

Μας έχουν πείσει ότι πρέπει να είμαστε όμορφες, αδύνατες, επιτυχημένες, διάσημες… Πως αν μας αγαπούν όλοι, αυτό είναι επιτυχία. Μεγάλο λάθος!

Το μόντελινγκ δεν είναι πάθος

Δεν είναι σίγουρα κάτι που κάνω με την ψυχή μου, δεν είναι πάθος. Δεν κάνει την καρδιά μου να χτυπάει. Η υποκριτική και η μουσική είναι αληθινό πάθος για μένα. Βάζω αίμα, δάκρυα και ιδρώτα στην ερμηνεία μου και αφιερώνω τη ζωή μου σε αυτό. Θα ήθελα πολύ μια καριέρα στο σινεμά και στο τραγούδι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

Me, myself and I

Η ενέργεια που σπαταλάμε είναι η ενέργεια που λαμβάνουμε. Γι’ αυτό είμαι πάντα ο εαυτός μου: χορεύω, τραγουδάω, προσπαθώ να κάνω τους γύρω μου χαρούμενους.

Λατρεύω το… μπέικον

Δεν είναι μόνο ότι λατρεύω το μπέικον. Νιώθω ότι κάτι έχει που αντανακλά την προσωπικότητά μου. Είναι αλμυρό, κακό για την υγεία και ταυτόχρονα είναι τόσο υπέροχο.

Φήμη

Οχι, δεν μου αρέσει. Εχει παίξει σημαντικό ρόλο στην καριέρα μου, αλλά έχει τόσο πολλά μειονεκτήματα. Χάνεις την ιδιωτικότητά σου. Και το κακό είναι ότι πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Μισώ…

Τα τακούνια όσο τίποτα στον κόσμο.

Περί σεξουαλικότητας

Η σεξουαλικότητά μου δεν είναι μια φάση. Είμαι αυτή που είμαι. Εξοργίζομαι με τον παλιομοδίτικο τρόπο σκέψης των straight φίλων μου. Με ρωτούν πολλές φορές αν είμαι ομοφυλόφιλη. Δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να μου αρέσουν και οι άνδρες και οι γυναίκες. Πολλές φορές έχω δει ένα αγόρι που μου αρέσει και τότε όλοι με ρωτούν «μα δεν είσαι ομοφυλόφιλη;». «Οχι, εσείς είστε εκνευριστικοί» τους απαντώ. Δεν μου αρέσει όταν βάζουμε τους ανθρώπους σε κουτάκια.

Ονειρεύομαι…

Να ζήσω μία εβδομάδα σε κάποιο νησί χωρίς τηλέφωνο.

Οταν ήμουν μικρή

Οταν ήμουν πιο μικρή ήθελα να είμαι αστέρι του Disney Channel! Ηθελα να είμαι η Hannah Montana.

Χαλαρώνω…

Οταν παίζω ντραμς.

Τα social media

Χωρίς αυτά δεν θα είχα καταφέρει τίποτα. Αν ζούσα στα 90s, δεν θα είχα γίνει ποτέ γνωστό μοντέλο.

Περί διατροφής

Πίνω όσο περισσότερο νερό μπορώ, αλλά παράλληλα προσπαθώ να κοιμάμαι αρκετές ώρες. Φροντίζω να τρέφομαι υγιεινά, να ζω ισορροπημένα και να μην καταναλώνω πολύ αλκοόλ. Η διατροφή μου περιλαμβάνει πολύ σολομό και λαχανικά. Επίσης λατρεύω το παραδοσιακό αγγλικό πρωινό και τη γιόγκα.

Δεν φεύγω από το σπίτι χωρίς…

Να βάψω τα φρύδια μου. Τα βοηθά να μένουν σταθερά και να δείχνουν πυκνά.

Για τη συνεργασία με τον Dior

Λατρεύω το motto του Christian Dior: «Ονειρεύομαι να κάνω τις γυναίκες όχι μόνο πιο όμορφες, αλλά και πιο ευτυχισμένες». Είναι τόσο σημαντικό μήνυμα.