Η socialite Olivia Palermo είναι το απόλυτο «it girl». Διάσημη blogger, YouTuber, fashion guru και beauty icon, είναι ένα κορίτσι της εποχής του Internet και των social media που κερδίζει χρήματα και δόξα χάρη στην ομορφιά και στο απαράμιλλο στυλ της.

Οι κολλητοί της φίλοι, διάσημοι σχεδιαστές ανά τον κόσμο (βλ. Valentino, Hilfiger, Michael Kors, Armani, Karl Lagerfeld κ.ά.) της στέλνουν τις τελευταίες δημιουργίες τους πολύ προτού αυτές κοσμήσουν τις βιτρίνες των ομώνυμων μπουτίκ τους… Ξέρουν ότι η 32χρονη ιέρεια του στυλ Olivia είναι ζωντανή διαφήμιση. Με εκατομμύρια ακολούθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις πιο δυνατές fashion influencers. Τη γνωρίσαμε μέσα από το ριάλιτι σόου του MTV «The City» (2008-2010). Παρά το γεγονός ότι έχει ύψος μόλις 1,63μ. το 2009 υπέγραψε συμβόλαιο με πρακτορείο μοντέλων, ενώ λίγο αργότερα έκανε και ένα πέρασμα από τον κινηματογράφο συμμετέχοντας στην ταινία «Στρουμφάκια» (2011). Εκτοτε η ενασχόλησή της Palermo με τη μόδα και την ομορφιά πέρασε σε άλλο επίπεδο: λάνσαρε τη δική της σειρά κοσμημάτων μαζί με τη Roberta Freymann, συνεργάστηκε με τους Stuart Weitzman και Aquazzura δημιουργώντας συλλογές παπουτσιών, υπέγραψε τη δική της κολεξιόν για το Nordstrom, ενώ πλέον διαθέτει τον δικό της ιστότοπο (http://www.oliviapalermo.com/). Η τελευταία της συνεργασία είναι με την Bobbi Brown, καθώς είναι πρέσβειρα του νέου Skin Long-Wear Weightless Foundation SPF15 της αμερικανικής εταιρείας.

Ζωή είναι…

Να ερωτεύεσαι το σωστό πρόσωπο, να κάνεις shopping, να τρως τα αγαπημένα σου γλυκά και να ταξιδεύεις πολύ.

Το τρίπτυχο της επιτυχίας

Σκληρή δουλειά, νωρίς το βράδυ για ύπνο, συγκέντρωση σε αυτό που κάνεις και… άφησε τη δουλειά σου να μιλήσει.

Αντλώ έμπνευση

Από τα κομψά κορίτσια που βλέπω στους δρόμους σε κάθε γωνιά του κόσμου και από τα ντεφιλέ μόδας. Χρώματα, μοτίβα… ό,τι αιχμαλωτίζει το βλέμμα μου.

Στυλ χωρίς κανόνες

Μου αρέσει να συνδυάζω χρώματα. Για μένα δεν υπάρχει κανόνας για το τι μπορείς και τι όχι να συνδυάσεις. Ολα συνδυάζονται.

Συμβουλές στυλ

Η καλύτερη στυλιστική συμβουλή που μου έχουν δώσει: Να νιώθεις πάντοτε άνετα με αυτό που φοράς και να φοράς τα ρούχα με αυτοπεποίθηση.

Η φιλοσοφία του shopping

Βγαίνω για ψώνια πάντοτε με ανοιχτό μυαλό. Σκέφτομαι τι μπορεί να «δουλέψει» στην γκαρνταρόμπα μου και να δημιουργήσει ένα διαφορετικό look.

Για λαμπερή επιδερμίδα

Πίνω πολύ νερό και τρώω μούρα κάθε μέρα. Είναι το καλύτερο αντιοξειδωτικό.

Απαράβατος κανόνας ομορφιάς

Δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην αφαιρέσει μια γυναίκα το μακιγιάζ της το βράδυ. Δεν χρησιμοποιώ κάποιο ιδιαίτερο προϊόν. Απλώνω στο πρόσωπό μου βαζελίνη και με ένα βαμβάκι ντεμακιγιάζ αφαιρώ ό,τι υπάρχει σε αυτό. Κάθε βράδυ, ανελλιπώς.

Νεσεσέρ… πρώτων βοηθειών

Μάσκαρα, eyeliner, λακ, κόκκινο βερνίκι νυχιών – για ένα γρήγορο πέρασμα της τελευταίας στιγμής –, ταινία διπλής όψης, ξηρό σαμπουάν (dry shampoo) και μια χτένα. Ποτέ χωρίς αυτά στην τσάντα μου.

Το απόλυτο προϊόν

Αν έπρεπε να επιλέξω ένα και μόνο προϊόν, αυτό θα ήταν η βαζελίνη. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις με τόσο διαφορετικούς τρόπους: για ντεμακιγιάζ, για το φινίρισμα των φρυδιών και των βλεφαρίδων, για να προστατέψεις τα χείλη.

Μανικιούρ-πεντικιούρ, χειμώνα-καλοκαίρι

Μισώ τα απεριποίητα νύχια. Τα φτιάχνω κάθε τέσσερις ημέρες. Το κόκκινο είναι το χρώμα μου. Χρησιμοποιώ πάντοτε το ίδιο χρώμα στα νύχια των χεριών και των ποδιών. Ακόμα και τον χειμώνα, όταν κανείς δεν βλέπει τα δάχτυλα των ποδιών μου, διατηρώ το πεντικιούρ μου. Με κάνει να αισθάνομαι περιποιημένη.

Μετανιώνω για…

Το μόνο πράγμα που θα ευχόμουν να μην είχα κάνει νεότερη ήταν να βγάζω υπερβολικά τα φρύδια μου.

Προσοχή στον ήλιο

Ενα από τα βασικά μαθήματα που μου έχει δώσει η μητέρα μου είναι να αποφεύγω να κάθομαι άσκοπα στον ήλιο και να φοράω πάντοτε αντηλιακό, χειμώνα-καλοκαίρι.

Μαλλιά

Λούζω τα μαλλιά μου κάθε πρωί με ένα ενυδατικό σαμπουάν και κουρεύω τις άκρες κάθε τρεις εβδομάδες.

Διατροφικές συνήθειες

Ενα κρουασάν το πρωί, μια σαλάτα για μεσημεριανό και πάστα το βράδυ είναι το κλασικό ημερήσιο διατροφικό μου πρόγραμμα. Επίσης, λατρεύω τις τηγανητές πατάτες.

Statement αξεσουάρ

Ενα ιδιαίτερο κόσμημα, όπως ένα δαχτυλίδι ή ένα εντυπωσιακό μπρασελέ, είναι αξεσουάρ που μπορείς να φοράς κάθε μέρα για μια λαμπερή πινελιά.