ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ

Το διάσημο, αγαπημένο κόμικ μικρών και μεγάλων

Ο φτωχός και μόνος καουμπόι που πυροβολεί πιο γρήγορα και από τη σκιά του!

Πιο γρήγορος από τον ήχο, πιο γρήγορος από τη σκέψη, πιο γρήγορος από την ίδια του τη σκιά!

Για πρώτη φορά, κάθε εβδομάδα τρία συναρπαστικά τεύχη σε μία συλλεκτική έκδοση

Αυτή την εβδομάδα,

Η ζωή συνεχίζεται…

ΝΤΑΙΗΛΥ ΣΤΑΡ

«Η ποιότητα της είδησης και το σχόλιο που τη συνοδεύει, συνθέτουν την αξιοπιστία ενός δημοσιογράφου που σέβεται το λειτούργημά του» – Φάρ Ουέστ 1870 μ.Χ. περίπου.

Οταν συμβαίνει αυτό, συνήθως η εφημερίδα γίνεται αντικείμενο σεβασμού και αποκτά περισσότερους εχθρούς. Ο Λούκυ Λουκ ως υπέρμαχος της ελευθερίας του τύπου θεωρεί υποχρέωσή του να βοηθήσει την «Νταίηλυ Σταρ» να παραμείνει «πάντα ανεξάρτητη – ποτέ ουδέτερη». Παρά τις προσπάθειες των θιγομένων, από την τοπική εφημερίδα της Ντεντ Εντ Σίτυ, ο Λούκυ αποδεικνύει ότι είναι μεγάλο ψέμα, το να πιστεύει κανείς ότι πάντα στο τέλος επικρατεί η δύναμη των όπλων. Και επί πλέον σ’ αυτό το τεύχος που θα μπορούσε να έχει τίτλο «τα του τύπου οι τύποι και το εγχειρίδιό τους», ανακαλύπτεται ο πρόδρομος του ραδιοφώνου, η ομιλούσα εφημερίδα. Αυτή κι αν είναι είδηση!

ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΣΕ ΓΑΜΟ

Το μυστήριο του γάμου είναι ιερό ακόμα και για τους Ντάλτον, όταν φυσικά συνδυάζεται με την πιθανότητα να ξεκαθαρίσουν μια για πάντα από τον μισητό Λούκυ Λουκ. Υποψήφιος γαμπρός ο σερίφης Πάρκερ, ένα σκληρά αγωνιζόμενο χούφταλο που επιμένει για τις σκοπευτικές και μαχητικές του ικανότητες παρόλο που τα γεγονότα αποδεικνύουν το αντίθετο. Και επειδή εκείνες τις εποχές η νύφη δεν πάταγε το πόδι του γαμπρού, ο γερο-Πάρκερ βρήκε την ευκαιρία να αποδείξει ότι καιρός είναι για να βγει στη σύνταξη. Ευτυχώς που ο Λούκυ Λουκ νοιάζεται για την ευτυχία των γαμπρών και βάζει το χεράκι του και αυτή τη φορά για να χορέψει το χορό του Ησαΐα ο γερο-Πάρκερ…

Ο.Κ. ΚΟΡΑΛ
Πιστολίδια και κακόβουλοι πολιτικοί. Ναι, είναι και αυτό μοτίβο των ιστοριών του μοναχικού καουμπόι. Ενας δήμαρχος που εκλέγεται συνεχώς δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός δήμαρχος. Ενώ ένας γιατρός που κάνει εξαγωγές δοντιών χωρίς να προκαλεί τον τόσο δυσάρεστο πόνο που συνοδεύει αυτές τις επεμβάσεις, σημαίνει ότι είναι πάντα ένας καλός γιατρός. Οι τιμές των ουίσκυ της Τομπστόουν είναι καλές μόνο αν είναι μέσα σε λογικά πλαίσια και ισχύουν για όλους. Τα αδέλφια Ερπ όπως ξέρουμε ήδη από την ομώνυμη ταινία «Ο.Κ. Κόραλ» είναι καλά αδέλφια. Και ο Λούκυ Λουκ μάχεται πάντα στο πλευρό των καλών μαχητών που τυχαίνει να είναι και υπέρμαχοι του νόμου και της τάξης. Μόνο στους κακούς η τύχη (και ο Λούκυ Λουκ) επιφυλάσσει κακά ξεμπερδέματα. Στην ιστορία αυτή υπάρχουν πολλά πιστολίδια και έχει δίκιο η αρχαιότερη εφημερίδα της Αριζόνα «Επιτάφιος της Τομπστόουν» να καυχιέται ότι είναι αυτή που έγραψε για τα περισσότερα πιστολίδια «εντεύθεν της κολάσεως»… Το τεύχος αυτό είναι ένα θρυλικό τεύχος.

Μαζί,

Σίγκμουντ Φρόυντ, Ψυχολογία της ερωτικής ζωής

– Τι καθοδηγεί τις σεξουαλικές ενορμήσεις των ανδρών;

– Πόσο επηρεάζει το μητρικό πρότυπο την επιλογή συντρόφου;

– Είναι η ψυχική ανικανότητα η αιτία υποβιβασμού της ερωτικής ζωής; Πόσο καθορίζει την ερωτική συμπεριφορά το ταμπού της παρθενίας;

Οι σεξουαλικές ενορμήσεις μπαίνουν στο μικροσκόπιο και ο Φρόυντ εξερευνά το ασυνείδητο για να δώσει απαντήσεις.

Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα, ο Αυστριακός Σίγκμουντ Φρόυντ, φυσιολόγος και ψυχίατρος, έθεσε με τις μελέτες του τις βάσεις της ψυχανάλυσης ως θεραπευτικής μεθόδου και έφερε επανάσταση στον τρόπο που ο σύγχρονος άνθρωπος αντιλαμβάνεται έννοιες όπως η συνείδηση και η σεξουαλικότητα.
Η «Ψυχολογία της ερωτικής ζωής» («Beitrage zur Psychologie des Liebeslebens», 1924) αποτελείται από τρία δοκίμια που -όπως δηλώνει και ο τίτλος- εντρυφούν στην ερωτική ζωή.

Ακόμη,

Νίκος Καζαντζάκης

Επιλέξτε ένα από τα κορυφαία έργα για τον μεγάλο έλληνα λογοτέχνη:

– Αναφορά στον Καζαντζάκη. Ενα μοναδικό έργο για την ανυπότακτη φιλοσοφική του σκέψη και την ανεξάντλητη γοητεία του έργου του

– Οι επιστολές του Νίκου Καζαντζάκη στην οικογένεια Αγγελάκη

– Η ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη μέσα από τις συλλογές του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη

Kαι

Το ανανεωμένο ΒHMAgazino με νέο σχήμα, μοντέρνο σχεδιασμό και στην απλή έκδοση των €2.

ΒHMAgazino. Δεν ακολουθεί τάσεις, τις δημιουργεί.