Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να πάρεις μία τόσο σημαντική απόφαση και πολλές φορές δεν βρίσκεις ούτε το κουράγιο για να το κάνεις. Μία σχέση αφορά δύο ανθρώπους αλλά έρχεται η στιγμή που καλό είναι να σκεφτείς πρώτα εσένα και μετά το σύντροφό σου. Συνήθως, το ένστικτό μας είναι αυτό που μας ενημερώνει, μέσα από τα συναισθήματα που βιώνουμε μέσα σε μία σχέση. Αν υπερισχύουν τα αρνητικά, τότε είναι πιο ξεκάθαρο.

Παρόλα αυτά, διάβασε τα παρακάτω σημάδια, ή αλλιώς ‘καμπανάκια’ σε μία σχέση, και ανακάλυψε εάν ταυτίζεσαι σε κάποιο βαθμό ή αν σε βοηθά στο να πάρεις τη μεγάλη απόφαση.

Δεν είσαι χαρούμενη. Τόσο απλό και ξεκάθαρο. Προφανώς και δεν μιλάμε για μία μόνιμη ευτυχία, που δεν υπάρχει εξάλλου, ούτε και για τα ζευγάρια που δεν μαλώνουν ή δεν διαφωνούν ποτέ. Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά μεταξύ του συγκρούομαι αλλά συνεχίζω να νιώθω καλά μέσα στη σχέση, και του νιώθω μονίμως άσχημα ή αρνητικά.

Αμφισβητείς το ένστικτό σου. Η εσωτερική φωνή μας καθοδηγεί πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση και μας ‘ενημερώνει’ για το πώς νιώθουμε και αν είμαστε με το σωστό για εμάς άνθρωπο. Όσο περισσότερο το αγνοείς, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η αγωνία και ο αρνητισμός που νιώθεις. Μην αμφισβητείς ποτέ αυτά που νιώθεις γιατί για κάποιο λόγο είναι εκεί. Μπορεί να χρειάζεται να συζητήσετε αυτά που προκαλούν πρόβλημα στη σχέση και να οδηγηθείτε μαζί κάπου πιο εποικοδομητικά. Μπορεί όμως να πρέπει να πάρεις την απόφαση του χωρισμού.

Δεν βρίσκετε έναν τρόπο να επιλύσετε τα όποια θέματα. Σίγουρα δεν μπορούμε να λύσουμε τα πάντα, αλλά το κλειδί είναι η επικοινωνία. Αν συζητάτε αλλά επικρατεί η ένταση και ο εγωισμός, τότε δεν υπάρχει διάθεση για εξέλιξη ή επίλυση έστω και των απλών προβλημάτων.

Αναρωτιέσαι για τις επιλογές εκεί έξω. Αν σκέφτεσαι συνέχεια- ή έστω συχνά- πώς θα ήταν να ήσουν ξανά με τον πρώην σου ή με το συνάδελφο που βλέπεις καθημερινά, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να μην έχει να κάνει με τη συμπεριφορά του συντρόφου σου. Καμιά φορά τα πράγματα δεν εξηγούνται με τη λογική. Σε κάποιες περιπτώσεις, είναι απόλυτα ξεκάθαρο και δεν καλύπτεσαι σε κανένα επίπεδο.

Οι φίλοι σε ενθαρρύνουν να χωρίσεις. Αν και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει στην ερωτική σου ζωή και μόνο εσύ θα πάρεις την απόφαση, πάντα θα υπάρχει η γνώμη 2-3 ανθρώπων που υπολογίζεις. Αν έχουν καλά επιχειρήματα και σε νοιάζονται πραγματικά, θα σε βοηθήσουν να δεις το πώς λειτουργείς εξαιτίας αυτής της σχέσης και να αντιληφθείς αν τα πράγματα έχουν πάρει εντελώς λάθος δρόμο.