Στα ζώδια του αέρα ανήκουν ο Ζυγός, ο Δίδυμος και ο Υδροχόος. Το βασικό τους στοιχείο είναι ο νους και η σκέψη. Η τριάδα αυτή κάνει βαθιές σκέψεις και συνήθως είναι διανοούμενοι. Η σκέψη είναι ελεύθερη και δεν φυλακίζεται. Οι ιδέες είναι καινοτόμες και η έμπνευση δεν χάνεται ποτέ.

Αυτά τα ζώδια είναι ζιζάνια! Δεν μένουν ποτέ ήσυχα και συνεχώς κινούνται σαν τον… αέρα, που τους κυβερνά! Ακροβατούν ανάμεσα στον φυσικό και τον φανταστικό κόσμο ισότιμα και κανείς δεν μπορεί να τους τιθασεύσει. Η σκέψη τους ταξιδεύει συνεχώς και αστραπιαία, συνήθως κανείς δεν μπορεί να τους ακολουθήσει μα όλοι μαγεύονται από την συνοχή της σκέψης. Είναι ονειροπόλοι και οραματιστές.

Η ενασχόληση τους με την σκέψη τους όμως συχνά τους αποπροσανατολίζει και τους λείπει η πρακτικότητα κάτι που τους εμποδίζει να ολοκληρώσουν όλα τα πλάνα που έχουν αποφασίσει. Είναι αγρίμια και έχουν αρκετές απαιτήσεις από τον εαυτό τους. Η ελευθερία τους είναι αδιαπραγμάτευτη και αλίμονο σε εκείνον που θα θελήσει να τους τιθασεύσει.

Είναι αρκετά επιπόλαιοι και ευέλικτοι, όμως η εσωτερική τους ισορροπία τους σώζει από κακοτοπιές και άσχημες καταστάσεις. Είναι φυσιογνωμιστές και σπανίως πέφτουν έξω ως προς την ποιότητα κάποιου. Έχουν πολλούς φίλους και έντονη κοινωνική ζωή. Δίνουν απλόχερα χωρίς αντάλλαγμα και πιστεύουν στην καλοσύνη και την αγάπη.