Η υγιής σεξουαλική ζωή προϋποθέτει μία γκάμα επιλογών, να μην φοβάσαι να δοκιμάσεις νέα πράγματα με τον εκάστοτε σύντροφο αλλά, κυρίως, να σέβεσαι τον εαυτό σου και να φτάνεις μέχρι το σημείο που θέλεις εσύ.

Όταν λοιπόν μία γυναίκα ακούει «θέλω να βγούμε από τα τετριμμένα και να γίνουμε πιο πικάντικοι», είναι πολλές οι σκέψεις που περνούν από το μυαλό της. Μήπως δεν είμαι αρκετά καλή στο σεξ; Μήπως με βαριέται; Με το «πικάντικο» εννοεί σαδομαζοχιστικά πράγματα; Να πω κατευθείαν όχι να τελειώνουμε; Προτού απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, υπάρχει κάτι που λέγεται επικοινωνία μέσα στη σχέση και που μας αποτρέπει από το να οδηγηθούμε σε βιαστικά συμπεράσματα. Βρες παρακάτω πώς θα χειριστείς αυτό το θέμα και τι χρειάζεται να σκεφτείς προτού μπεις στη διαδικασία.

Μάθε τι εννοεί ακριβώς. Με εικασίες και υποθέσεις, κανείς δεν έφτασε στον προορισμό του. Από τη στιγμή που τον έχεις επιλέξει για σύντροφό σου, σημαίνει ότι νιώθεις και οικεία μαζί του. Μπορεί να έχει ήδη κάτι στο μυαλό του και τώρα να νιώθει αρκετά έτοιμος να στο προτείνει.

Είναι κάτι που θέλεις; Ναι, οι σχέσεις χρειάζονται υποχωρήσεις και προσαρμοστικότητα αλλά μέχρι ενός σημείου. Αν η ιδέα του για «πικάντικο» σεξ περιλαμβάνει ένα τρίτο άτομο κι εσύ δεν θέλεις ούτε να το φανταστείς, μην πεις «ναι» προκειμένου να μην τον χάσεις. Σημασία έχει να νιώθεις πρώτα εσύ καλά με τον εαυτό σου και μετά ακολουθεί το άλλο άτομο.

Μοιράσου τις δικές σου επιθυμίες. Πολλές φορές, έχουμε κάποιες φαντασιώσεις στο μυαλό μας που ντρεπόμαστε να μοιραστούμε με τον άλλον. Μήπως τώρα είναι μία καλή ευκαιρία να μιλήσεις για τις δικές σου spicy σκέψεις και να οδηγηθείτε σε αμοιβαίες παραχωρήσεις ή κοινές σεξουαλικές φαντασιώσεις;

Σωστή προετοιμασία. Αν πεις το «ναι» και μπεις στη διαδικασία να δοκιμάσεις νέα πράγματα, μπορείς να θέσεις τους δικούς σου κανόνες ώστε να νιώσεις όσο πιο άνετα γίνεται.

  • Κάνε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο ή ζήτησέ του ένα μασάζ για να μπεις στο κλίμα
  • Άλλαξε την ενέργεια του χώρου με αρωματικά κεριά, καινούρια σεντόνια και μουσική της αρεσκείας και των δύο.
  • Βάλτε ένα όριο από πριν στο μέχρι πού θα φτάσει το «πικάντικο» στοιχείο.
  • Απαλλάξου από τις ενοχές και φρόντισε να περάσεις όμορφα. Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει για εσένα, δεν χρειάζεται να το επαναλάβεις.