Στο απόγειο της καριέρας της η Μέριλιν Μονρόε αποτελούσε αναμφισβήτητα μία από τις πιο ωραίες γυναίκες παγκοσμίως. Η χυμώδης ηθοποιός σίγουρα διέφερε από τα αδύνατα και στεγνά πρότυπα που καθιερώθηκαν τις μετέπειτα δεκαετίες.

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

Η δραματική αλλαγή στα γυναικεία πρότυπα ομορφιάς είχε ως επακόλουθο μια αντίστοιχα δραματική αλλαγή στα διατροφικά πρότυπα.

Σήμερα, τα τεχνητά «υγιεινά» τρόφιμα, όπως οι σκόνες πρωτεΐνης, οι μπάρες δημητριακών, τα ενεργειακά ποτά και τα συμπληρώματα διατροφής έχουν επικρατήσει, σε αντίθεση με τα βασικά, παραδοσιακά και θρεπτικά τρόφιμα που επέλεγε η Μονρόε.

Τον Σεπτέμβριο του 1953 η Μονρόε είχε παραχωρήσει μία συνέντευξη στο Pageant magazine, με θέμα τις διατροφικές επιλογές της.

Για πρωινό, κατανάλωνε δύο αυγά μαζί με μη αποβουτυρωμένο, ζεστό γάλα. Προτιμούσε το συγκεκριμένο πρωινό, το οποίο ήταν και το αγαπημένο της, ακόμη και όταν ταξίδευε και έμενε σε ξενοδοχεία.

Το βραδινό της γεύμα ήταν το ίδιο θρεπτικό. Αντί να επιλέξει το καλύτερο πιάτο του πιο ακριβού εστιατορίου, η σταρ έκανε μια στάση στο κοντινό σούπερ μάρκετ και διάλεγε μπριζόλα, συκώτι ή αρνάκι για δείπνο. Μάλιστα, τα μαγείρευε μόνη της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου!

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on

Η Μέριλιν απολάμβανε ιδιαίτερα τα ωμά καρότα και συνήθως έτρωγε αρκετά μαζί με το κρέας που είχε επιλέξει για βραδινό γεύμα.

Όσον αφορά στις λιχουδιές, το παγωτό ήταν το αγαπημένο της γλύκισμα, το οποίο κατανάλωνε όταν γυρνούσε σπίτι της από τα βραδινά θεατρικά μαθήματα. Δεν υπάρχουν αναφορές ότι αγαπούσε το ψωμί, τα κέικ, τα μπισκότα ή τις πίτες.

Μια δίαιτα που επικεντρώνεται σε ζωικά προϊόντα, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, με περιορισμένη πρόσληψη αμυλούχων τροφών, ήταν πιθανότατα ένας βασικός λόγος που απαιτούσε μόνο ελαφριά άσκηση για να διατηρήσει την αξιοζήλευτη φιγούρα της.

Αφιέρωνε μόνο 10 λεπτά κάθε πρωί για να γυμναστεί με ελαφριά βάρη. Το χαλαρό τζόκινγκ, η γιόγκα και η ιππασία ήταν κάποιες δραστηριότητες που απολάμβανε. Ο προσωπικός γυμναστής και η σκληρή προπόνηση δεν ήταν μέρος της ζωής της σταρ.

Φυσικά, ένα αντίστοιχο πρόγραμμα δε λειτουργεί για κάθε γυναίκα. Είναι σημαντικό πάντως να αντιληφθείτε ότι καλό είναι να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής που ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και σας κάνει να νιώθετε όμορφα. Κάτι ήξερε και η Μέριλιν!

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe) on