«Αποφασίζω και δεσμεύομαι να κάνω πράξη τις αποφάσεις μου. Αυτό που ήθελα ήταν να περιορίσω τη ζάχαρη, αλλά όχι τα γλυκά… και τα κατάφερα».

Κάθε φορά που αποφάσιζα να πάρω μια άλλη στροφή στη ζωή μου το κατάφερνα. Ίσως γιατί, όπως λένε και οι φίλοι μου, έχω έντονη στοχοπροσήλωση. Αποφασίζω, δηλαδή, ότι θα κάνω κάτι και μετά προσηλώνομαι στον στόχο μου μέχρι να έχω το αποτέλεσμα που θέλω. Ωστόσο, η μόνη υπόσχεση που έδινα πάντα στον εαυτό μου και δεν μπορούσα να κρατήσω ήταν να μειώσω την κατανάλωση της ζάχαρης και των γλυκών.

Τον πρώτο καιρό έπινα τον καφέ μου σκέτο και δεν πινόταν. Ήθελα το απόγευμα να συνοδεύσω το τσάι μου με ένα γλυκό, με ένα βούτημα και δεν μπορούσα. Πολύ γρήγορα συνειδητοποίησα ότι δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσω έτσι.  Αναζήτησα λοιπόν τη γλύκα που μου έλειπε σε κάτι εναλλακτικό και τελικά ακόμα καλύτερο. Μείωσα τη ζάχαρη, αλλά όχι τα γλυκά.

Τα βήματα της επιτυχίας

* Πρώτα από όλα έβαλα στα ντουλάπια της κουζίνας μου το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό Sweet & Balance σε σκόνη με εκχύλισμα από το φυτό stevia και σουκραλόζη  με το οποίο μπορώ να φτιάνω τα αγαπημένα μου γλυκά και να μην έχω τύψεις ούτε για το βάρος μου ούτε για την υγεία μου. Περιέχει εκχύλισμα  από το φυτό stevia (γλυκοζίτες στεβιόλης) και σουκραλόζη, τα οποία δεν μεταβολίζονται από τον ανθρώπινο οργανισμό και δεν παρέχουν θερμίδες. Επίσης, διατηρεί τις ιδιότητες του στο ψήσιμο ή το βράσιμο και για αυτό μπορεί να το χρησιμοποιήσετε χωρίς κανέναν ενδοιασμό σε κάθε γλυκιά σας δημιουργία. Ιδιαίτερα πρακτικό έχω βρει και τα Δισκία Sweet & Balance τα οποία βάζω στον καφέ και τα ροφήματά μου.

* Στη συνέχεια, ανακάλυψα ότι μπορώ να απολαμβάνω τα αγαπημένα μου γλυκά. Κι επειδή στόχος μου δεν ήταν να φάω απλά κάτι γλυκό, αλλά κάτι καλό, είμαι τυχερή γιατί τα προϊόντα Sweet & Balance ξεχωρίζουν για την απολαυστική τους γεύση και την υψηλή τους ποιότητα. Θέλω να περνώ δημιουργικό χρόνο στην κουζίνα γι’ αυτό όταν έχω χρόνο στη διάθεσή μου μ’ αρέσει να μαγειρεύω και να φτιάχνω γλυκά. Για περισσότερη ευκολία, απόλαυση και σίγουρη επιτυχία συνιστώ και σε σας να δοκιμάσετε τις υπέροχες συνταγές χωρίς ζάχαρη. Και βέβαια τρελαίνομαι για σοκολάτα. Είναι μάλιστα η καλύτερη λύση όταν δεν έχω χρόνο και θέλω κάτι γλυκό.

Η συμβουλή μου

Όταν θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή χρειάζεται να επικεντρωθούμε στα πρακτικά. Ανάλογα με την αλλαγή στην οποία στοχεύουμε πρέπει να αλλάξουμε το πρόγραμμα, τη συνήθεια. Στη συνέχεια, πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές. Να κάνουμε μία θετική αντικατάσταση, να μπορέσουμε δηλαδή να πάρουμε ευχαρίστηση από κάτι άλλο. Ταυτόχρονα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να μην προσπαθούμε να κάνουμε ταυτόχρονα πολλές και μεγάλες αλλαγές που θέλουν πολλή προσπάθεια και που πιθανώς θα μας ταλαιπωρήσουν. Το σημαντικότερο είναι το να υπενθυμίζουμε διαρκώς στον εαυτό μας τα οφέλη και να τον επιβραβεύουμε για κάθε μικρό βήμα που μας φέρνει πιο κοντά στον στόχο.