Είναι ένα πολύ πιο συχνό φαινόμενο από ό,τι νομίζετε. Πολλές γυναίκες τρώνε περισσότερο όταν είναι σε σχέση, με αποτέλεσμα να παχαίνουν.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους: επειδή ο σύντροφός σας θέλει να τσιμπολογάει συνέχεια ή να τρώει δεύτερη μερίδα και σας παρασύρει, επειδή νιώθετε άνετα μέσα στη σχέση σας οπότε έχετε παραμελήσει κάπως τη σιλουέτα σας ή, ακόμα, επειδή ο σύντροφός σας σάς πιέζει να μην τρώτε «σαν κορίτσι» όταν εσείς παραγγέλνετε μόνο μία σαλάτα.

Όποιος από τους παραπάνω λόγους και αν συντρέχει, το ζήτημα είναι το πώς μπορείτε να σταματήσετε να παίρνετε βάρος και να ανακτήσετε τη σιλουέτα σας.

Διαβάστε πέντε κόλπα που θα βοηθήσουν:

1. Φάτε διαφορετικά τρόφιμα, παρέα

Ο σύντροφός σας, ως άντρας, πιθανότατα είναι ψηλότερος από εσάς, έχει μεγαλύτερο ποσοστό μυϊκής μάζας και κατ’ επέκταση χρειάζεται περισσότερες θερμίδες από εσάς. Αν λοιπόν θέλετε να παραγγείλετε ή να επισκεφτείτε κάποιο εστιατόριο, μπορείτε να επιλέξετε μια πιο υγιεινή και διαιτητική επιλογή από εκείνον. Έτσι, και θα τρώτε μαζί του και δε θα παίρνετε τις ίδιες θερμίδες με εκείνον.

2. Εξατομικεύστε τις μερίδες σας

Αν μαγειρεύετε εσείς τα κοινά σας γεύματα, φροντίστε να κρατάτε μικρότερες μερίδες για εσάς από ό,τι για τον σύντροφό σας. Είναι η πιο πρακτική λύση από όλες, αφού έτσι δε θα αναγκάζεστε να μαγειρεύετε επιπλέον ή να λιγουρεύεστε το φαγητό του συντρόφου σας.

3. Περάστε χρόνο μαζί, αλλά μην τρώτε απαραίτητα μαζί

Αν ο σύντροφός σας γυρνάει κουρασμένος από τη δουλειά και θέλετε να πείτε να νέα της ημέρας σας τρώγοντας, θυμηθείτε ότι δε χρειάζεται να φάτε πάλι μαζί του στην περίπτωση που εσείς έχετε ήδη φάει. Κρατήστε του συντροφιά πίνοντας ένα ποτήρι νερό ή πράσινο τσάι.

4. Μην εντάσσετε το φαγητό σε κάθε σας δραστηριότητα

Κινηματογράφος και ποπ κορν, μπάλα και πίτσα, ραντεβού σε εστιατόριο, βόλτα για παγωτό. Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά; Αν ναι, ήρθε η ώρα να αλλάξετε νοοτροπία με το άλλο σας μισό. Η ζωή σας δεν είναι ανάγκη να περιστρέφεται γύρω από το φαγητό. Βγείτε μαζί μια βόλτα με τα πόδια ή τα ποδήλατα, εγγραφείτε μαζί στο γυμναστήριο… Με λίγα λόγια, δραστηριοποιηθείτε!

5. Εστιάστε στην ερωτική σας ζωή

Σας έχει τύχει ποτέ να νιώθετε τόσο φουσκωμένη από το φαγητό που το μόνο που θέλετε είναι να ξαπλώσετε και να κοιμηθείτε, χωρίς καν να σας περνάει από το μυαλό το σεξ; Είναι γνωστό ότι μετά το φαγητό οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν υπνηλία. Δώστε βάρος στην ερωτική σας ζωή και νικήστε την όρεξη για τσιμπολόγημα και την υπερφαγία!

Ακολουθήστε το στο Google News