Υλικά:

1 κονσέρβα κολοκύθας ή 425 γραμμάρια φρέσκιας κολοκύθας

3 ματσάκια μαϊντανό χωρίς τα φύλλα

15 φύλλα φασκόμηλου

1 μεγάλο αυγό

1 κουταλιά της σούπας τρίμμα φρυγανιάς

1 κουταλάκι του γλυκού βαλσαμικό

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και άλλο τόσο πιπέρι

1/8 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

36 φύλλα γουόν τον ή από pasta

1/4 φλιτζάνι λάδι κανόλα

1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο

1/3 φλιτζάνι παρμεζάνα

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε την κολοκύθα στο τηγάνι σε μεσαία φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει πυκνή (10 λεπτά περίπου). Βγάλτε την από τη φωτιά κι ενώ ακόμα είναι ζεστή ανακατέψτε το μαϊντανό και το φασκόμηλο και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Στο μεταξύ, χωρίστε το αυγό σε κρόκο και ασπράδι. Όταν η κολοκύθα κρυώσει, προσθέστε τον κρόκο, το τρίμμα φρυγανιάς, 1 κουταλάκι του γλυκού βαλσαμικό, αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο μέχρι να μαλακώσουν όλα μαζί.
  2. Σε δύο κομμάτια αντικολλητικού χαρτιού απλώστε 8 (στο καθένα) φύλλα γουόν τον. Ανακατέψτε το ασπράδι του αυγού μέχρι να γίνει αφρώδες και περάστε με το πινέλο τον αφρό πάνω στα φύλλα γουόν τον. Στο κέντρο κάθε φύλλου, βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα της κολοκύθας. Καλύψτε κάθε φύλλο με ένα άλλο πιέζοντας απαλά τις άκρες να ενωθούν αλλά και να φύγει ο αέρας. Καλύψτε τα με πετσέτα μέχρι να μαγειρευτούν.
  3. Σε ένα μικρό τηγάνι, κάψτε το λάδι κανόλα σε μεσαία φωτιά. Βάλτε τα φύλλα φασκόμηλου που έχουν απομείνει στο τηγάνι και γυρίστε τα μία φορά. Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα αφαιρέστε τα και βάλτε τα σε μία χαρτοπετσέτα για να στεγνώσουν.
  4. Βάλτε νερό να βράσει σε μία μεγάλη κατσαρόλα. Με μία σπάτουλα, βάλτε μέσα απαλά τα ραβιόλια και αφήστε μέχρι να μαλακώσουν και να βγαίνουν στην επιφάνεια (3 λεπτά περίπου). Στεγνώστε τα καλά με χαρτοπετσέτα να φύγει το νερό που περισσεύει.
  5. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και βάλτε μέσα τα στεγνά ραβιόλια. Αφαιρέστε και βάλτε τα σε μία πιατέλα ρίχνοντας από πάνω την παρμεζάνα και λίγο βαλσαμικό. Σερβίρετε με λίγα φύλλα φασκόμηλου.