Προχτές το βράδυ, έβαλα το καινούριο φόρεμα κιμονό μου σε floral print, τα διακριτικά μου σκουλαρίκια και το αγαπημένο μου κόκκινο κραγιόν. Μία απλή βραδινή έξοδος με το φίλο μου ήταν αλλά ήθελα να τον εντυπωσιάσω και έκανα ό,τι μπορούσα. Μέχρι που άκουσα το αμίμητο ‘ωραίο το κόκκινο κραγιόν αλλά όλο τέτοια θα φοράς’; Αφού έπαθα δύο απανωτά εγκεφαλικά από την έλλειψη εκτίμησης στο πρόσωπό μου, και αφού βεβαιώθηκα ότι αυτό το κόκκινο είναι το χρώμα μου και κάνει τα χείλη ακόμα πιο ζουμερά, απάντησα ‘φυσικά, το ροζ με κάνει πάρα πολύ χλωμή’. Και ήρθε η μεγάλη συνειδητοποίηση ότι αφενός έχω γίνει πολύ προβλέψιμη στο τι φοράω και αφετέρου το κόκκινο κραγιόν μου δεν τον αναστατώνει πια.

Μήπως αυτή είναι η αρχή του κακού; Μήπως έτσι ξεκινούν όλα τα θρίλερ και το επόμενο βήμα είναι να βρίσκει βαρετά και τα σέξι εσώρουχα; Και τι σημαίνει αυτό τώρα; Ότι θα πρέπει να κάνω εγώ όλη την προσπάθεια για να μείνει η φλόγα αναμμένη; Όχι φίλη μου, δεν σημαίνει αυτό. Πολύ απλά, έχετε περάσει σε μία άλλη φάση. Ναι, το πάθος και ο υπερβολικός ενθουσιασμός τείνουν να εξαφανιστούν αλλά τη θέση τους έχουν πάρει η αγάπη και το νοιάξιμο. Και όσο βαρετό κι αν σου ακούγεται, υπάρχουν πολλά θετικά σε αυτήν τη νέα κατάσταση. Χάνεται η έκπληξη, έρχεται η οικειότητα. Από τη μία, είναι απόλυτα λογικό. Σκέψου τα αδέρφια και τους φίλους σου. Μετά από αρκετό διάστημα, σε έχουν μάθει καλά, ξέρουν πώς αντιδράς σε κάθε κατάσταση και ποια είναι τα ‘κουμπιά’ σου. Ξέρουν επίσης ποιο είναι το αγαπημένο χρώμα στα ρούχα και πώς προτιμάς να έχεις τα μαλλιά σου. Γιατί ο σύντροφός σου να διαφέρει λοιπόν; Μπορεί να του λείπει το τακτ και οι τρόποι, αλλά αυτός είναι ο (ατσούμπαλος) τρόπος του να σου δείξει ότι σε έχει μάθει πια.

Σε προβληματίζει και νιώθεις ότι έρχεται η βαρεμάρα; Αυτό είναι ένα ερώτημα που καλείσαι να απαντήσεις μόνη σου. Αν προτιμάς το στοιχείο της έκπληξης και θέλεις να είσαι με έναν άνθρωπο που είναι παντελώς απρόβλεπτος και δεν ξέρεις τι σε περιμένει, είναι δικό σου θέμα. Από την άλλη, μήπως απλώς φοβάσαι να περάσεις στην επόμενη πίστα και η εξοικείωση αποκαλύπτει μία μεγάλη σου φοβία; Να ξέρεις ότι ο,τιδήποτε είναι νέο και σε άγνωστα νερά, μας προκαλεί φόβο, ανησυχία και ίσως αποστροφή. Πριν βιαστείς να το βαφτίσεις τέλμα, σκέψου τι είναι αυτό που κερδίζεις και πώς σε κάνει να νιώθεις γενικότερα μία τέτοια σχέση.

Κράτα την έκπληξη, αλλά μην το παρακάνεις. Δεν χρειάζεται να υπερπροσπαθείς και να αποδεικνύεις κάθε μέρα ότι δεν είσαι βαρετή. Και, προς Θεού, μην σκέφτεσαι επιφανειακά. Πέρα από το να δοκιμάσεις ένα νέο κραγιόν, η ουσία των πραγμάτων κρύβεται στη συμπεριφορά. Αν είσαι εγωίστρια και θυμώνεις αμέσως, κάνε την έκπληξη με το να αρχίσεις να ακούς το σύντροφό σου χωρίς να είσαι επικριτική. Αν αργείς στα ραντεβού, γίνε μία φορά συνεπής. Αυτό κι αν θα είναι έκπληξη! Αν σε φοβίζει η νέα φάση στη σχέση, go with the flow και κάνε την έκπληξη στον εαυτό σου. Αν δεν αντέχεις να νιώθεις σαν παντρεμένη, συζήτησέ το. Πού ξέρεις, μπορεί κι εκείνος να νιώθει έτσι. Και ως γνωστόν, αρκετοί οι άντρες δεν αποκαλύπτουν τα συναισθήματα και τους φόβους του, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή τους. Μπορεί να βρείτε από κοινού νέους τρόπους να αναθερμανθείτε ή μπορεί να παραδεχθείτε ότι στην πραγματικότητα είστε οκ με αυτό και δεν επηρεάζει τη σχέση σας σε σημαντικό βαθμό.