Υλικά για 40 μερίδες

Για τη ζύμη

600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. πρόβειο γιαούρτι, με πέτσα

1 πρέζα αλάτι

1 κρόκο αβγού

Για τη γέμιση

60 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, τριμμένο

250 γρ. κιμά από λάπα

200 ml χυμό ντομάτας

200 γρ. ντομάτα, κονκασέ

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

4 γαριφαλόκαρφα

ξύσμα από ½ πορτοκάλι, ακέρωτο

1 ξυλάκι κανέλας

2 καρότα, τριμμένα

6 ασπρομανίταρα, σε πολύ λεπτές φέτες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

150 γρ. πεκορίνο, τριμμένο

Εκτέλεση

Zύμη

Σε μια λεκάνη ρίξτε το αλεύρι, το βούτυρο, το γιαούρτι και το αλάτι και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αφήστε τη στην άκρη σκεπασμένη με μια μεμβράνη, για να μην ξεραθεί.

Γέμιση

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε σε 1 κ.σ. ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να πάρει χρώμα. Χαμηλώστε λίγο τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Προσθέστε τον χυμό της ντομάτας και την ντομάτα κονκασέ, 1 ποτήρι νερό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίξτε το σκόρδο, τα γαριφαλόκαρφα, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, τα καρότα και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε για περίπου 30 λεπτά, προσθέτοντας νερό, όταν είναι απαραίτητο. Στο τέλος του μαγειρέματος ο κιμάς δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά. Αφήστε να κρυώσει, αφαιρέστε τα γαρίφαλα και την κανέλα και προσθέστε τον μαϊντανό και το τυρί. Ανακατέψτε καλά.

Σύνθεση

Χωρίστε τη ζύμη σε περίπου 40 κομμάτια, πλάστε σε μπαλίτσες και ανοίξτε τις με τον πλάστη σε δίσκους διαμέτρου 8-10 εκ. Με ένα κουταλάκι του γλυκού βάλτε γέμιση στη ζύμη και κλείστε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας τις άκρες, ώστε να ενωθούν.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C.

Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και βάλτε επάνω τα πιτάκια. Σε ένα μπολ χτυπήστε τον κρόκο και με ένα πινέλο αλείψτε τα κιμαδοπιτάκια. Ψήστε για περίπου 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας όρεξη!