Ας μην γελιόμαστε, οι περισσότερες γυναίκες (αλλά και άντρες) που δεν βρίσκονται σε σχέση, έχουν ένα σταθερό άγχος για το πότε θα γνωρίσουν τον Ένα και μοναδικό και πότε θα πάψουν να κοιμούνται μόνες τα βράδια χωρίς δύο ανδρικά χέρια να τις αγκαλιάζουν σφιχτά. Το θέμα όμως είναι αν γνωρίζουν από πού έρχεται αυτή η ανάγκη. Μήπως έφτασε η ώρα να απαντήσεις έντιμα και με ειλικρίνεια στον εαυτό σου;

  • Είναι όλοι σου οι φίλοι δεσμευμένοι; Αν η απάντηση είναι ‘ναι’ ή ‘ε σχεδόν όλοι’, τότε είναι λογικό να νιώθεις σαν τη μύγα μες στο γάλα. Αναπόφευκτα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ζευγαρώνουν, μειώνουν το χρόνο που περνούν με τους φίλους τους (κακώς) και αφιερώνουν όλο τους το είναι στο σύντροφό τους.
  • Σε πρήζει η οικογένειά σου; Αν ανήκεις σε μία ελαφρώς παραδοσιακή οικογένεια και η μαμά σου σε ρωτάει 3 φορές την εβδομάδα γιατί δεν έχεις βρει ακόμα ένα καλό παλικάρι, δεν γίνεται να μην επηρεαστείς. Ακόμα και αν είσαι φεμινίστρια ή περνάς και μόνη σου καλά, οι κοινωνικές επιταγές ποτίζουν τον οργανισμό μας από μικρή ηλικία.
  • Δεν έχεις ξεπεράσει τον πρώην σου; Κλασικό πρόβλημα στις σχέσεις. Έζησε ένα θυελλώδη έρωτα και νομίζεις ότι δεν πρόκειται να ξανανιώσεις έτσι. Μπορεί απλά να χρειάζεσαι αρκετό χρόνο μέχρι να περάσεις στην επόμενη σχέση. Δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.
  • Θέλεις παρέα στο σπίτι; Εάν μένεις μόνη σου και γυρίζεις σε ένα άδειο σπίτι, δεν είναι λογικό να νιώθεις ότι σου λείπει ένας σύντροφος; Η παρέα όμως δεν χρειάζεται να είναι ερωτικής φύσεως. Υπάρχουν πάντα οι λύσεις του κατοικίδιου ή ενός συγκάτοικου με τον οποίο θα μοιραστείς και τα έξοδα.