Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών φέτος, 82 γυναίκες, οι οποίες έχουν πρωταγωνιστήσει, σκηνοθετήσει, γράψει ή με κάθε τρόπο απασχοληθεί με ταινίες, συμπεριλαμβανομένων πολλών που έχουν προβάλει την δουλειά τους σε αυτά τα 72 χρόνια ιστορίας του φεστιβάλ, γιορτάστηκαν μαζί στο μακρύ κόκκινο χαλί που οδηγεί στο Grand Théâtre Lumière.

Ήταν μια όμορφη και βαθιά δήλωση που μίλησε απευθείας στο κίνημα #MeToo. Αντί να φωνάζουν για την αδικία της βιομηχανίας, αυτές οι γυναίκες, από διαφορετικά υπόβαθρα και χώρες, εμφάνιζαν περήφανα το ταλέντο, το εύρος και τη δημιουργικότητά τους. Ήταν μια ενεργή χειρονομία αλληλεγγύης. «Πρέπει να ξαναχτίσουμε την φιλοσοφία της βιομηχανίας του θεάματος με νέο και φρέσκο ​​τρόπο», δήλωσε η Cate Blanchett, η οποία ήταν επικεφαλής της κριτικής επιτροπής στις Κάννες και είναι επίσης φιλοξενούμενη συντάκτρια αυτού του τεύχους του περιοδικού W.

Η ιδέα του περιοδικού ήταν να δημιουργήσει κάτι παρόμοιο με αυτό το εκπληκτικό σκηνικό της γυναικείας ενδυνάμωσης στις Κάννες: να δείξει πως οι γυναίκες φωτογράφοι, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και στυλίστες μπορούν να δημιουργήσουν. Το ζήτημα αυτό, στο οποίο πρωτοστάτησε η μεγαλύτερη ηθοποιός της γενιάς της είναι μια εξαιρετική θηλυκή ματιά πάνω στην μόδα και την τέχνη.

Όλοι οι συνεισφέροντες σε αυτές τις σελίδες και τις εικόνες είναι γυναίκες. Για την Blanchett, η οποία ήταν η μούσα για εννέα από αυτά τα ποικίλα ταλέντα σε αυτό το φεμινιστικό project δήλωσε: «Δεν μου αρέσει να γενικεύω για το φύλο, αλλά για μένα, το μεγαλύτερο ερώτημα ήταν: Γιατί δεν συνεργάστηκα με αυτές τις αξιοσημείωτες γυναίκες περισσότερο ;! Πού ήταν;»

Οι εκπληκτικές φωτογραφίες είναι εδώ, όπως και οι γυναίκες που τις δημιούργησαν.