– Φυσική επιδερμίδα

Η θαμπή και άτονη και κουρασμένη όψη μπορεί να μεταμορφωθεί σε λίγα λεπτά, αρκεί να χρησιμοποιήσετε τα σωστά προϊόντα.

Tips

* Καταρχάς πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία του μακιγιάζ, κάντε μια ελαφριά απολέπιση, για να διεγείρετε τη μικροκυκλοφορία και το δέρμα σας θα γίνει αμέσως πιο φωτεινό και λείο, επιτρέποντας την καλύτερη εφαρμογή του μέικ απ.

* Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα και στη συνέχεια ένα primer.

* Εφαρμόστε ένα μέικ απ με ειδικές χρωστικές ουσίες που διαχέουν το φως στην επιδερμίδα. Αν δεν έχετε ιδιαίτερες ατέλειες να καλύψετε, επιλέξτε ένα μέικ απ που έχει ελαφριά κάλυψη και κάνει την επιδερμίδα να φαίνεται υγιή και λαμπερή.

* Για έξτρα λάμψη, τονίστε στρατηγικά σημεία του προσώπου που αντανακλούν το φως (μέτωπο, μύτη, μήλα), με ένα highlighter.

 

–  Λαμπερό βλέμμα

Κεχριμπαρένιο, μπρονζέ, σκούρο χρυσό κ.ά. Δοκιμάστε άφοβα τις αποχρώσεις του χρυσού γιατί κολακεύουν κάθε τόνο επιδερμίδας και κάθε χρώμα ματιών. Ωστόσο, μην καλύψετε όλο το βλέφαρο με χρυσή σκιά, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι υπερβολικό.

Tips

* Καλύψτε τις ατέλειες με κονσίλερ. Βάλτε ελάχιστη ποσότητα στην εσωτερική γωνία του ματιού και το βλέμμα θα φωτίσει αμέσως.

* Μια εναλλακτική είναι να κάνετε το περίγραμμα των ματιών με ένα χρυσό μολύβι ή σκιά. Κάποιες παλέτες σκιών περιέχουν οδηγίες για να πετύχετε ένα άψογο λουκ.

* Για να κάνετε τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα, παίξτε με τις αντιθέσεις. Κάντε το περίγραμμα πιο σκούρο και απλώστε στο κέντρο του βλεφάρου μια πιο ανοιχτή σκιά.

– Μυστηριώδη χείλη

Οι αποχρώσεις από φρούτα του δάσους (του βατόμουρου, της φράουλας, του κερασιού, του δαμάσκηνου) και του κόκκινου κρασιού κάνουν το χαμόγελό σας πιο ζεστό και φωτεινό.

Tips

* Σε περίπτωση που επιλέξετε να τονίσετε τα χείλη σας, το υπόλοιπο μακιγιάζ πρέπει να είναι διακριτικό.

* Αν θέλετε να φαίνονται πιο σαρκώδη, απλώστε διάφανο γκλος στο κέντρο του κάτω χείλους, στο σημείο δηλαδή που αντανακλάται περισσότερο το φως.

* Το περίγραμμα με μολύβι δεν είναι απαραίτητο. Αν ωστόσο θέλετε να μεγαλώσετε ή να διορθώσετε το σχήμα των χειλιών σας, επιλέξτε αυστηρά κάποιο που δεν ξεχωρίζει από το κραγιόν.