Όταν η καθηγήτρια Lyn Slater του Πανεπιστημίου Fordham πήγε να συναντήσει έναν φίλο για μεσημεριανό γεύμα έξω από το Κέντρο Lincoln κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης, δεν είχε ιδέα ότι η ζωή της επρόκειτο να αλλάξει για πάντα! Ξένοι δημοσιογράφοι την περικύκλωσαν ξαφνικά, νομίζοντας πως είναι κάποια διάσημη fashionista και το κοινό γύρω παραληρούσε από την καλαίσθητη παρουσία της  . Ήταν μια καθοριστική στιγμή που γύρισε Lyn σε ένα κατά λάθος είδωλο, Accidental Icon,  κάνοντας  το blog της με το ίδιο όνομα να γίνει ένα από τα πιο αλληλεπιδραστικά στην βιομηχανία της μόδας.

Στα 63 της χρόνια, η Lyn Slater δεν είναι ακριβώς ένα τυπικό μοντέλο υψηλής ραπτικής, αλλά αυτό είναι μέρος της περσόνας της. Καταγγέλλει τη διάκριση λόγω ηλικίας τόσο στη βιομηχανία της μόδας όσο και στην καθημερινή ζωή, συμπεριλαμβανομένης της κουρασμένης έννοιας «σωστό ντύσιμο για την ηλικία κάποιου». «Νομίζω ότι αν είστε άνετοι σε αυτό που φοράτε, ανεξάρτητα από την ηλικία που είστε και το κάνετε δικό σας, θα είστε μια χαρά», δήλωσε η Slater σε μια συνέντευξη του 2016. Αυτή τη στιγμή έχει υπογράψει με την Elite London, το κορυφαίο πρακτορείο μοντέλων στον κόσμο και έχει συνεργαστεί με μάρκες όπως το Mango και το Uniqlo.

Η Lyn είναι αξιοθαύμαστη όχι μόνο για την ασταμάτητη στάση της, αλλά για το ακραίο και hip στυλ της και η σελίδα της στο Instagram διαθέτει πλέον 132 χιλιάδες οπαδούς. Ένα ευτυχές ατύχημα, πράγματι!