Η 62χρονη Ιμάν έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Harper’s Bazaar και συγκεκριμένα στην ηθοποιό, Ταράτζι Π. Χένσον. Η πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη κινήθηκε στον χώρο της μόδας, την ηλικία, τον οίκο Hermes και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.

Μεταξύ άλλων αποκαλύπτει πως την καλύτερη συμβουλή την έχει πάρει από την μητέρα της και είναι η εξής: «Μάθε να λες όχι και να φεύγεις μακριά από καταστάσεις που δεν αξίζουν. Το όχι είναι μια παντοδύναμη λέξη από μόνη της. Δεν χρειάζεται να εξηγήσεις κάτι παραπάνω.».

Η ίδια μίλησε και για τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε στα πρώτα της βήματα στο μόντελινγκ. Οι πρώτοι ατζέντηδες και σχεδιαστές που ήρθε σε επαφή της έκλεισαν την πόρτα. Ρατσισμός και δυσκολίες. «Μου έλεγαν δεν χρειαζόμαστε μαύρα μοντέλα αυτήν την σεζόν, λες και το να είσαι μαύρος είναι μόδα» παραδέχεται! Η Ιμάν μαζί με την Ναόμι Κάμπελ ένωσαν τις φωνές του κατά των διακρίσεων και πλέον διαπιστώνει πως έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα.

Η Ιμάν πιστεύει πως το στιλ είναι διαχρονικό και εμπιστεύεται κομμάτια που μπορούν να φορεθούν συνεχώς. Της αρέσουν τα μακριά ρούχα γιατί παραδέχεται πως έχει κόμπλεξ με τα πόδια της! Θεωρεί στιλιστικά την δεκαετία του 80 ως την χειρότερη και πιστεύει πως αξίζει κανείς να επενδύσει χρήματα σε μια τσάντα Hermes ή ένα κοστούμι Yves Saint Laurent.

Η Ιμάν έχει λόγο, πάντα είχε. Πολιτικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό. Πιστεύει στην ισότητα, την δημοκρατία και δεν διστάζει να μποϋκοτάρει έναν σχεδιαστή που δεν χρησιμοποιεί μαύρα μοντέλα. Οι φωτογραφίες είναι του Ντένις Λιούπολντ και αποδεικνύουν πως το αιώνιο στιλ και η ομορφιά μπορούν να λάμπουν για πάντα. Η Ιμάν είναι παρούσα πιο πολύ από ποτέ, έρχεται από το παρελθόν και κοιτάζει προς το μέλλον.