Κοιμάστε, κερδίζετε. Αν η αυριανή μέρα είναι σημαντική για εσάς και έχετε μία σημαντική συνάντηση, θα θυμάστε και θα συγκρατείτε πληροφορίες πολύ καλύτερα αν έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Μάθηση και Μνήμη. Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν με ακρίβεια, αλλά θεωρούν ότι ο ύπνος βοηθά τον εγκέφαλο να συλλέξει και να οργανώσει πληροφορίες με τέτοιο τρόπο ώστε να σας επιστραφούν σωστά όταν τις χρειαστείτε.

Σνακ με ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί όλων των ειδών είναι γεμάτοι μαγνήσιο, ένα συστατικό που έχει συνδεθεί με βελτιώσεις στη βραχεία και μακρά μνήμη. Μία χούφτα αμύγδαλα ή κάσιους πιο συγκεκριμένα, σας χαρίζει το 25% αυτού που χρειάζεστε. Σύμφωνα με έρευνα στο MIT, το μαγνήσιο φαίνεται να προάγει νέες συνδέσεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων.

Μαγειρέψτε σαν Ιταλίδα. Όχι τόσο η πίτσα, αλλά τα λαχανικά με ελαιόλαδο, το ψάρι και λίγο κρέας με κρασί. Όσο μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλος φθείρεται και δυσκολεύεται περισσότερο να σκεφτεί και να μάθει, αλλά η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν μεσογειακή διατροφή έχουν 36% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν τέτοια βλάβη.

Ναι στα μύρτιλα. Έρευνες δείχνουν ότι η περιεκτικότητα αυτού του φρούτου σε ανθυοκυανίνη (που του δίνει και το μπλε χρώμα) προστατεύει την επικοινωνία μεταξύ των νευρώνων και καθυστερεί την απώλεια μνήμης.

Παίξτε επιτραπέζια λέξεων. Τα βιβλία και η ανταλλαγή email σε καθημερινή βάση κρατά το μυαλό σε εγρήγορση.

Χαλαρώστε. Η γεμάτη και έντονη ζωή σας προκαλεί τόσο άγχος που το μυαλό απλά δεν μπορεί να δεχθεί νέες πληροφορίες, πόσω μάλλον να θυμηθεί. Κάντε μία βόλτα, ξεκινήστε γιόγκα ή διαλογισμό και κάντε πράγματα που σας ηρεμούν.