Σε αποφεύγει στους διαδρόμους στη δουλειά ή δεν σηκώνει το τηλέφωνο όταν τον καλείς; Σε βλέπει και αλλάζει πεζοδρόμιο; Μιλάει με άλλες όταν είσαι μπροστά; Καλά, μπορεί όντως να μην σε θέλει κι εσύ να το ζεις μόνη σου. Ή μπορεί να μιλάμε για τεράστια ανασφάλεια και άβυσσο εγωισμού μέσα στην οποία πέφτει γιατί απλά έχει πρόβλημα. Εσύ όμως τον θέλεις απελπισμένα. Σαν τον τυφλό που ψάχνει το φως του, σαν τον τέντζερη που ψάχνει το καπάκι, σαν τις φακές που την θέλουν τη φέτα τους. Και τι κάνεις στην περίπτωση που έχεις πάθει την πλάκα σου με κάποιον που δεν ενδίδει;

Σαν πρώτη σκέψη που μου έρχεται στο μυαλό, τι κάθεσαι και περιμένεις; Θέλω να πω, σου αρέσει ένα αγόρι που βλέπεις ότι καίει αμόλυβδη και δεν παίρνει μπρος. Γιατί δεν κάνεις εσύ το πρώτο βήμα; Παρένθεση. Τι είναι το πρώτο βήμα; Να τον κοιτάς έντονα; Όχι δεν είναι. Μπορεί να νομίζει ότι απλά έχεις αφαιρεθεί ή ότι δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι ερωτικό. Αυτό που εσύ θεωρείς ξεκάθαρο, δεν μεταφράζεται έτσι απαραίτητα από όλους. Αν νιώθεις ότι σου είναι αδύνατον να δείξεις ανοιχτά το ενδιαφέρον σου, κάτσε και περίμενε. Εξάλλου, μπορεί να είναι αυτό που σε γοητεύει σε εκείνον.

Σου το παίζει δύσκολος; Έχεις καταλάβει (ή έχεις μάθει) ότι σε θέλει αλλά το παίζει αδιάφορος; Αχ χίλια συγγνώμη, αλλά πάλι το ίδιο με πριν σκέφτομαι. Ότι τι ωραία έκπληξη που είναι να εκδηλώνει αυτό που αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή και να παίρνεις το ρίσκο. Τι πιο απλό από το να του πεις κάτι που ξέρεις ότι θα τον φέρει σε δύσκολη θέση και ταυτόχρονα θα έχεις πάρει τα ηνία. Αν μιλάει με άλλες για να σου την σπάσει, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρυνθείς. Πόσο ανώριμο και αφελές είναι να προσπαθείς να κάνεις μία γυναίκα να ζηλέψει με έναν τρόπο που λειτουργούσε στο Λύκειο. Δεν θα έλεγα να απαντήσεις με το ίδιο νόμισμα, αλλά θα έλεγα να σκεφτείς αν σου αξίζει τέτοιο είδος άντρα.

Ατάκες που μπορείς να του πεις και (μάλλον) θα λειτουργήσουν

  • Έρχεσαι συχνά εδώ; (αν δεν γελάσει ούτε λίγο διώχτον να ησυχάσουμε)
  • Σε βλέπω που με κοιτάς επίμονα. Έχω κάτι πάνω μου;
  • Από πότε γυρνούν στα μέρη μας τόσο όμορφα παλικάρια (χοροπηδηχτά);
  • Ξέρεις τι θα σου πήγαινε τέλεια; Εγώ.
  • Α εδώ είσαι; Ούτε που σε πρόσεξα.
  • Παναγιώτη; (ενώ τον λένε Δημήτρη)

Σε γενικές γραμμές, προφανώς και το παιχνίδι δημιουργεί μία έξαψη και μία κάποια προσδοκία, αλλά το θέμα είναι να περάσουμε σχετικά άμεσα στο ψητό ώστε να μην υπάρχει απορία για το αν υπάρχει ενδιαφέρον ή για το αν απλώς ντρέπεται να κάνει την πρώτη κίνηση. Καμιά φορά, όταν κάνουμε πολύ κέφι κάποιον, είμαστε ικανοί να πλάσουμε σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να εξυπηρετήσουμε τη δική μας επιθυμία. Καλύτερα ξεφτίλα, παρά στο σκοτάδι.