Τελειώσανε οι μεγάλες οι ζέστες και έκαναν δειλά δειλά την εμφάνισή τους τα πρωτοβρόχια και τα πρώτα κρύα. Πέρασαν και οι καλοκαιρινοί έρωτες με υποσχέσεις που σβήστηκαν στην άμμο και κοκτέιλ που έχασαν τη δροσιά τους. Και τι μας έμεινε φίλες μου; Το ζεστό και γλυκό φθινοπωράκι. Η προοπτική της νέας σεζόν και των μεγάλων αλλαγών. Η εποχή όπου όλα φαίνονται πιθανά. Το κρύωμα ειδικά.

Και προκύπτει να βγεις ένα ραντεβού με έναν άνθρωπο και δεν ξέρεις που να πας. Πού μπορούμε να πάμε το φθινόπωρο χωρίς να είμαστε εντελώς άτοποι; Ποια ώρα της ημέρας θα βγούμε; Υπάρχουν κοινά γούστα; Τι καιρό κάνει; Πόσο χρονών είμαστε; Πόσο χίπστερ είμαστε;

  1. Για καφέ. Απλά και λιτά. Λακωνικά. Σπαρτιάτικα. Ουδέτερα. Μία σωστή αρχή για δύο ανθρώπους που δεν γνωρίζονται καθόλου αλλά θέλουν να πιουν καφέ να ανοίξει το μάτι να δουν τι είναι αυτό που κάθεται απέναντί τους. Ξεκινάς τη μέρα σου και αν δεν βγει, συνεχίζεις τη βόλτα με τις φίλες σου. Αν βγει, συνεχίζεις τη βόλτα μαζί του. Μην παραγγείλεις φραπέ.
  2. Για ποτό. Κλασικά και αγαπημένα. Θα βγεις βραδάκι, θα ντυθείς πιο καλά για την περίσταση, αλλά χωρίς να γίνεις λατέρνα και θα χαλαρώσετε τις αναστολές και τις ντροπές με ένα δύο τρία τέσσερα τζιν τόνικ. Υπάρχει πιθανότητα τα πράγματα να οδηγηθούν στο μη περαιτέρω με τόσο αλκοολισμό, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα για την πορεία της σχέσης.
  3. Για πικνικ. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι είναι λάθος να μπεις σε τόσο κόπο να φτιάξεις σνακ και γλυκάκια για έναν άνθρωπο που μπορεί να αποδειχθεί μεγαλύτερη αποτυχία κι από το ντύσιμο της Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά ποια είμαι εγώ να σε σταματήσω; Φτάνει να έχει καλό καιρό και να εξετάσεις προσεκτικά το χορτάρι πάνω στο οποίο θα καθίσετε.
  4. Για brunch. Μπορεί να είσαι χίπστερ ή απλώς πεινασμένη. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι βλέπεις από την αρχή πώς μασάει ο άλλος και αν έχει τρόπους αλλά αν δεν κλείσεις τραπέζι Κυριακή για brunch στην Αθήνα, θα καταλήξεις να τρως σουβλάκια σε παγκάκι.
  5. Βόλτα με τα σκυλιά. Αχ τι ωραία εικόνα. Εσένα να σε τραβάει ο σκύλος σου και ο δικός του να γαβγίζει σε ό,τι κινείται σε ακτίνα 200 μέτρων. Δεν θα μπορείτε να κάνετε διάλογο γιατί το γάβγισμα θα καλύπτει τις λέξεις, αλλά θα κατουρήσουν τα σκυλιά στην ύπαιθρο.
  6. Σε ταβέρνα. Μην την υποτιμάς την ταβέρνα, γιατί ξέρεις ότι θα φας καλά και θα πιεις και το κρασάκι σου να έρθεις να χαλαρώσεις. Απλά εδώ ξέρεις ότι θα φας τζατζίκι, κρεμμύδι στη χωριάτικη και θα ξεκουμπώσεις σίγουρα το πρώτο κουμπί του παντελονιού σου. Επίσης, ας μην γελιόμαστε. Κάποιος θα βγάλει οδοντογλυφίδα την ώρα που θα σερβιριστεί το γιαούρτι με γλυκό κυδώνι και ο ρομαντισμός θα πάει περίπατο.
  7. Σε κάποια έκθεση. Κουλτούρα και έρωτας πάνε μαζί; Και φυσικά. Θα περάσετε ένα πολύ ποιοτικό απόγευμα να χαζεύετε πίνακες και installations για να καταλήξετε σε ένα τεϊοποτείο να πίνετε φασκόμηλο με λίγο βερμούτ. Αν δεν αρέσει το ίδιο και στους δύο, μην πάρετε αυτό το ρίσκο για πρώτο ραντεβού.
  8. Σινεμά. Έκτακτος τρόπος διασκέδασης, αλλά είσαι σίγουρη ότι θέλεις να δεις ταινία με έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις πώς φέρεται στο σινεμά και με τον οποίο μπορεί να μην μοιράζεστε τα ίδια γούστα; Μπορεί να πει απλά ναι επειδή το προτείνεις και μπορεί να φτύνει τους ηλιόσπορους δίπλα στο διάδρομο. Επίσης, πόσο φυσικό είναι να ξεκινάς μία γνωριμία με μούγκα στη στρούγκα;