Υλικά:

200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον

2 μεγάλα αυγά

300 ml κρέμα γάλακτος

75 γραμμάρια τριμμένο τυρί

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

 

Για τη ζύμη:

225 γραμμάρια αλεύρι

μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

65 γραμμάτια βούτυρο σε κυβάκια

65 γραμμάρια παγωμένο λαρδί σε κυβάκια

και ένα ταψάκι για τάρτα

 

Εκτέλεση:

  1. Για τη ζύμη, βάλτε το αλεύρι στο μίξερ με το αλάτι, το βούτυρο και το λαρδί. Όταν γίνουν όλα τρίμματα, μεταφέρτε σε ένα μπολ και ανακατέψτε με 2 κουταλιές νερό μέχρι το μείγμα να γίνει μπάλα. Σε μία αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να έχει το πάχος ενός νομίσματος. Απλώστε την στο ταψάκι και ανασηκώστε τις άκρες για να καλύπτουν τα τοιχώματα.
  2. Φτιάξτε τη γέμιση. Τηγανίστε το μπέικον μέχρι να πάρουν χρυσαφένια απόχρωση και στεγνώστε τα καλά. Απλώστε τα 2/3 στη βάση της ζύμης. Σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα γάλακτος, μετά τα 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί, το μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Χύστε το μείγμα πάνω από τη ζύμη και απλώστε από πάνω το υπόλοιπο μπέικον και τυρί.
  3. Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και αφήστε το να κρυώσει πριν το βγάλετε από το ταψί.
Δείτε επίσης: