Δε θα πούμε ψέματα, όλες μας κάναμε αυτό το λάθος εκείνες τις φορές που γυρίσαμε ξημερώματα στο σπίτι και δεν είχαμε κουράγιο να εκτελέσουμε μια ολοκληρωμένη ρουτίνα περιποίησης.

Μιλάμε φυσικά για την κακή σας συνήθεια να ξεβάφεστε με μαντηλάκια ντεμακιγιάζ. Ήρθε η στιγμή να αφήσετε αυτή σας τη συνήθεια στο παρελθόν και θα σας εξηγήσουμε γιατί.

Τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ αφυδατώνουν το δέρμα σας και απλώνουν το μακιγιάζ και τους ρύπους σε όλο σας το πρόσωπο. Για να μην αναφέρουμε ότι δεν κάνουν αποτελεσματική δουλειά στην αφαίρεση του μακιγιάζ.

Καλό είναι να προμηθευτείτε μία απαλή καθαριστική λοσιόν, ένα μικυλλιακό νερό (micellar water) ή ένα τζελ χωρίς θειικό άλας (χωρίς, δηλαδή, sulfates).

Αφού ξεβαφτείτε τελείως, σκουπίστε με ταμποναριστές κινήσεις το πρόσωπό σας με μία πετσέτα, την οποία πρέπει να αλλάζετε μετά από κάθε πλύση για να αποφύγετε τη συγκέντρωση βακτηρίων.

Να είστε σχολαστική με το πλύσιμο του προσώπου σας, έτσι ώστε να απομακρύνετε το μακιγιάζ, τους ρύπους και τα βακτήρια, καθώς και για να αποδίδουν καλύτερα τα σέρουμ και οι ενυδατικές κρέμες που χρησιμοποιείτε στη συνέχεια.