Τα δόντια αποτελούν ένα από τα πιο σημαντικά σημεία της εμφάνισης ενός ανθρώπου και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να τα βλάψουν. Ορισμένες τροφές και συνήθειες καταλήγουν να χρωματίζουν το σμάλτο (το εξωτερικό στρώμα) των δοντιών.

Επίσης, η συσσώρευση πλάκας μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κίτρινων δοντιών. Ευτυχώς, αυτός ο τύπος αποχρωματισμού μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με κάποιες πολύ απλές θεραπείες στο σπίτι. Εδώ είναι πέντε «σπιτικές» θεραπείες για φυσικά λευκά δόντια.

1. Μαγειρική σόδα

Όλοι γνωρίζουν τις καθαριστικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδα και πράγματι μπορεί να καθαρίσει και τα δόντια σας. Ανακατέψτε λίγη σόδα με νερό, έτσι ώστε να φτιάξετε μια πάστα. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην βούρτσα δοντιών σας και βουρτσίστε τα δόντια σας απαλά, χωρίς δύναμη, για ένα λεπτό περίπου. Ξεπλύνετε το στόμα σας στη συνέχεια.

2. Φλούδα λεμονιού

Το λεμόνι έχει φυσικά λευκαντικές ιδιότητες και η φλούδα λεμονιού μπορεί να καθαρίσει τα δόντια σας. Απλά τρίψτε μια φλούδα στα δόντια σας και ξεπλύνετε το στόμα σας μετά.

3. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο έχει ενώσεις όπως το οξικό οξύ, το κάλιο και το μαγνήσιο που σκοτώνουν τα «κακά» βακτήρια και διασπούν την πλάκα. Επίσης, το όξινο pH που έχει το μηλόξυδο αφαιρεί τους λεκέδες από τα δόντια σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρίψετε λίγο μηλόξυδο στα δόντια σας για δύο λεπτά και να ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό στη συνέχεια.

4. Λάδι καρύδας

Ναι, διαβάσατε σωστά! Το λάδι καρύδας μπορεί να καθαρίσει πραγματικά τα δόντια σας. Απλώς πάρτε μια κουταλιά λάδι από καρύδα στο στόμα σας και κρατήστε το μέσα για πέντε λεπτά. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικές σταγόνες στην οδοντόβουρτσα σας και να βουρτσίσετε τα δόντια σας για πέντε λεπτά. Απλά ξεπλύνετε το στόμα σας μετά και θα εντυπωσιαστείτε με τα αποτελέσματα.

5. Φράουλα

Αν σας αρέσει να τρώτε φράουλες, τότε αυτή είναι μια καλή είδηση για εσάς. Το να τρίψετε μια φράουλα στα δόντια σας ή απλώς το να τη φάτε, μπορεί να λευκάνει τα δόντια σας φυσικά, χάρη στα ευεργετικά αντιοξειδωτικά που περιέχει. Μπορεί τώρα να είναι εκτός εποχής, αλλά το καλοκαίρι μπορείτε να εφαρμόσετε και αυτό το tip.