Δεν είναι μυστικό πως ό,τι βάζουμε στο πιάτο μας παίζει σημαντικό ρόλο στην προσπάθειά μας να αδυνατίσουμε.

Ωστόσο, αυτά που έχουμε στο ντουλάπι με τα μπαχαρικά μπορούν να αποδειχτούν εξίσου σημαντικά.

Πολλά βότανα και μπαχαρικά έχει αποδειχτεί ότι καταπολεμούν την πείνα, ενώ υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι ενισχύουν την καύση λίπους και το αδυνάτισμα.

Ένα από τα μπαχαρικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος είναι η πιπερόριζα ή αλλιώς τζίντζερ.

Το τζίντζερ είναι ένα μπαχαρικό το οποίο προκύπτει από το ρίζωμα του φυτού Zingiber officinale (Ζιγγίβερις η φαρμακευτική).

Συχνά χρησιμοποιείται στα γιατροσόφια ως φυσική θεραπεία για μια σειρά ασθενειών, με πολλούς ερευνητές να υποστηρίζουν ότι το τζίντζερ θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Έκθεση των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ έδειξε ότι η χορήγηση τζίντζερ βοήθησε τους συμμετέχοντες σε σχετική έρευνα να χάσουν βάρος και να μειώσουν το κοιλιακό λίπος.

Άλλη έρευνα κατέληξε ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση κιλών επιταχύνοντας τον μεταβολισμό και την καύση λίπους, ενώ παράλληλα μειώνει την απορρόφηση λίπους και την όρεξη για φαγητό.

Το τζίντζερ από μόνο του δεν μπορεί φυσικά να κάνει θαύματα, όπως, άλλωστε, καμία τροφή, αλλά συνδυαστικά με μια ισορροπημένη διατροφή και συχνή άσκηση μπορεί να ενισχύσει το αποτέλεσμά σας.

Ένας καλός τρόπος να επωφεληθείτε από τις αδυνατιστικές ιδιότητες του τζίντζερ είναι καταναλώνοντας τσάι με τζίντζερ.

Θα χρειαστείτε μία πιπερόριζα, 250 ml νερό και λίγο μέλι. Ζεστάνετε το νερό μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Στη συνέχεια ρίξτε μέσα την πιπερόριζα και αφήστε τη βυθισμένη για πέντε περίπου λεπτά. Σουρώστε και απολαύστε, προσθέτοντας λίγο μέλι αν επιθυμείτε.