Α…

Για τα ΑΗΑ

H καλύτερη μέθοδος για να διώξουμε τα νεκρά κύτταρα, απαλλαγούμε από ουλές και ατέλειες, και να αποκτήσουμε φωτεινότητα και σφριγηλότητα. Το peeling με AHA, όπως π.χ. το γλυκολικό οξύ, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, εξαιτίας της δραστικότητάς του. Απαραίτητο ωστόσο είναι και το αντηλιακό για να προστατεύει το ευάλωτο απέναντι στον ήλιο δέρμα.

Β…

Για τη βιμεντίνη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πρωτεϊνη που βρίσκεται στους ινοβλάστες. Πρόκειται για τη βιμεντίνη, η οποία όταν επηρεαστεί από τη γλυκοζυλίωση, μπλοκάρει τους ινοβλάστες, αποδιοργανώνει το χόριο και προκαλεί απώλεια σφριγηλότητας. Το συστατικό που αποκαθιστά τη δομή και λειτουργία της βιμεντίνης, της ελαστίνης και του κολλαγόνου, βρέθηκε και είναι η ημεροκαλλίδα (daylily).

Γ…

Για τη γιορτινή λάμψη

Για να αποκτήσουμε υγιή όψη στο πι και φι, μια παλέτα σε φυσικούς τόνους και διακριτικά στοιχεία λάμψης είναι το προϊόν κλειδί.

Δ…

Για τη διπλή ταυτότητα

Αντιγηραντική κρέμα ή μέικ απ; Και τα δυο. Προτιμάμε ΒΒ και CC κρέμες,  με ενεργά συστατικά που προσφέρουν ελαφριά κάλυψη και ταυτόχρονα βοηθούν στη μείωση των ρυτίδων, την ενυδάτωση και τη θρέψη της επιδερμίδας. Ιδανικά επιλέγουμε συνθέσεις που προσαρμόζονται στον τόνο μας για να αποφύγουμε τις διχρωμίες.

Ε…

Για τη βιταμίνη Ε

Λέγεται και βιταμίνη της ομορφιάς. Για να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο νεανική και υγιή την επιδερμίδα μας προσλαμβάνουμε αυτή τη βιταμίνη, μέσω της διατροφής αλλά και της περιποίησης. Σημειωτέον, τα καλύτερα αντιγηραντικά αντηλιακά θεωρούνται εκείνα που περιέχουν τουλάχιστον 1% βιταμίνη Ε.

Ζ…

Για τη ζάχαρη

Όταν την καταναλώνουμε, είναι εχθρός μας: προκαλεί γλυκοζυλίωση, διαβρώνει τους ιστούς και επιταχύνει τη γήρανση του οργανισμού. Όταν όμως τη χρησιμοποιούμε ως μέσο απολέπισης της επιδερμίδας μαζί με εκχυλίσματα βοτάνων και βιταμίνες, κάνει θαύματα αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αναζωογονεί το δέρμα.

Η…

Για τον  ηλίανθο

Το φυτικό έλαιό του επειδή έχει ελάχιστο μοριακό βάρος απορροφάται άμεσα και αποτελεί ένα ιδανικό φυτικό έλαιο βάσης για να αραιώσουμε τα αιθέρια έλαια πριν τα εφαρμόσουμε στο δέρμα. Επιπλέον, λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς του σε πρωτεΐνες και αμινοξέα έχει ισχυρές ενυδατικές και προστατευτικές ιδιότητες, ενώ επιδιορθώνει και τις φθορές της τρίχας.

Θ…

Για τα θαλάσσια άλγη

Είναι τόσο πλούσια σε μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, ιώδιο, αντιοξειδωτικά συστατικά που ενισχύουν και καταπραϋνουν ταχύτατα την ευαίσθητη επιδερμίδα. Για παράδειγμα, αν ο σύντροφός μας μετά το ξύρισμα παρουσιάζει διάφορες ενοχλήσεις, όπως κοκκινίλες, αίσθηση τραβήγματος, ξηρότητα και φαγούρα, ας αντικαταστήσει τα καλλυντικά ξυρίσματος με άλλα που περιέχουν εκχυλίσματα από φύκια (θα επωφεληθούμε κι εμείς αφού ενίοτε «δανειζόμαστε» τον αφρό του για να ξυρίσουμε τα πόδια μας, σωστά;)

Ι…

Για την «ιέρεια του ροκ»

Το στυλ που λάνσαρε η Debbie Harry, πριν από τρεις δεκαετίες, παραμένει στη μόδα σε διάφορες παραλλαγές. Στη φετινή, το βλέπουμε με μακριά φράντζα, χωρίστρα στο πλάι και με ελαφρώς σπαστή υφή. Ανέμελο, γρήγορο και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, παρόλα αυτά εντυπωσιακό.

Κ..

Για την καρύδα

Και πιο συγκεκριμένα, το λάδι της, είναι το εξωτικό καλλυντικό των stars. Πλούσιο σε φυσικά λιπίδια που μοιάζουν με εκείνα της επιδερμίδας μας, το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική λοσιόν ντεμακιγιάζ, ένα φυσικό λευκαντικό για τα δόντια, το αντιφλεγμονώδες ελιξίριο κατά της ακμής, και το ενυδατικό προϊόν για το ξηρό δέρμα αλλά και την ψαλίδα.

Λ…

Για λίφτινγκ σε 5’ λεπτά

Είναι δυνατόν; Και όμως. Το μυστικό προϊόν για να το καταφέρουμε αυτό είναι ένας ορός με θαλάσσια βιοπολυμερή που δημιουργεί άμεσο τράβηγμα. Ωστόσο μακροπρόθεσμα συμβάλλει και στη διατήρηση της νεανικής όψης. Η διαδικασία: Μετά τον καθαρισμό,  εφαρμόζουμε τον ορό σε όλο το πρόσωπο με απαλές ευθείες κινήσεις των δακτύλων από το κέντρο προς τα έξω χωρίς μασάζ. Για 10 λεπτά αποφεύγουμε τις έντονες κινήσεις (πχ. μάσηση, γέλιο). 15 λεπτά μετά, εφαρμόζουμε την κρέμα μας ή το make up.

M…

Για τα ματ κόκκινα χείλη

Η θεωρία ότι το κόκκινο κραγιόν δεν ταιριάζει σε όλες διαψεύδεται. Πώς θα βρούμε τη δική μας ιδανική απόχρωση; Εύκολο, διαλέγουμε τη σταρ που έχει αντίστοιχα χρώματα με τα δικά μας και χρησιμοποιούμε το κραγιόν που φέρει το όνομά της.

Ν…

Για τη νέα μέθοδο καθαρισμού

Κάνει 300 κινήσεις ανά δευτερόλεπτο, καθαρίζει σε βάθος τους πόρους φτάνοντας εκεί που δεν μπορεί να φτάσει κανένα καθαριστικό, διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και κάνει ήπιο μασάζ. Οι χειροκίνητες συσκευές καθαρισμού αποκαλύπτουν ένα νέο, φωτεινό, λείο δέρμα.

Ξ…

Για την ξεκούραστη όψη

Το έχουμε προσέξει: Αλλιώς δείχνουμε το πρωί και αλλιώς το βράδυ, όταν γυρνάμε σπίτι. Η επιδερμίδα είναι πιο θαμπή, οι ρυτίδες μοιάζουν πιο έντονες, το περίγραμμα πιο χαλαρό, φαινόμενο που οι ειδικοί βάπτισαν καθημερινή γήρανση.  Πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε: Κάθε πρωϊ μετά τον καθαρισμό εφαρμόζουμε μια σύνθεση με καφεϊνη που αποσυμφορεί τους ιστούς, σάκχαρα και νουκλεοτίδια που μειώνουν τις ρυτίδες και αυξάνουν τη σφριγηλότητα όπως π.χ. ραμνόζη και αδενοσίνη, καθώς και παράγοντες οπτικής διόρθωσης.

O…

Για την ολιστική φροντίδα

Παραδοσιακές θεραπευτικές τεχνικές από όλον τον κόσμο (από το Ντουμπάι μέχρι την Ινδία και από την Ανατολική έως τη Νότια Αμερική), σε συνδυασμό με οργανικά καλλυντικά προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αλλά και τη σίγουρη συνταγή για την επίτευξη της ευεξίας και της υγείας, τόσο του δέρματος όσο και της ψυχής.

Π…

Για την πανθενόλη

Μπορεί να ανακαλύπτονται συνεχώς νέα, δραστικά συστατικά, ωστόσο η πανθενόλη (ή αλλιώς προβιταμίνη Β5), παραμένει ένα από τα πιο πολύτιμα. Όταν απλώνεται στο δέρμα μετατρέπεται σε παντοθενικό οξύ, το οποίο διεισδύει εύκολα στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας, γεμίζοντας με νερό τα κύτταρα και διατηρώντας την υγρασία στους ιστούς. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει την ικανότητα να μειώνει τις φλεγμονές και τους ερεθισμούς.

Ρ…

Για τις ραγάδες

Όταν το δέρμα τεντώνεται απότομα λόγω π.χ. των απότομων αυξομειώσεων βάρους, καλύπτει τα κενά με άναρχο τρόπο. Έτσι δημιουργούνται οι ραγάδες. Για να τις προλάβουμε και να τις αντιμετωπίσουμε, όσο είναι ακόμα ροζ επιστρατεύουμε το οργανικό πυρίτιο και θαλάσσια εκχυλίσματα που επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων και αυξάνουν την αντοχή και την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Σ…

Για το σαλιγκάρι

Όλα ξεκίνησαν τυχαία όταν κάποιοι καλλιεργητές σαλιγκαριών στη Χιλή παρατήρησαν ότι τα χέρια τους ήταν εξαιρετικά μαλακά, ενώ οι μικρές εκδορές από τις εργασίες επουλώνονταν ιδιαίτερα γρήγορα. Πλούσιο σε αλλαντοΐνη, κολλαγόνο και ελαστίνη, το έκκριμα του σαλιγκαριού αναπλάθει το δέρμα, μειώνει τις ουλές από ακμή αλλά και τις λεπτές γραμμές.

Τ…

Για το «τολμηρό χρυσό»

Οι σχεδιαστές μας προτρέπουν να ξεφύγουμε από την πεπατημένη και να δοκιμάσουμε τολμηρές, μεταλλικές αποχρώσεις βερνικιών. Αν, ωστόσο, η μονοχρωμία μας φαίνεται υπερβολική, μπορούμε να κάνουμε γαλλικό μανικιούρ με χρυσό βερνίκι αντί για άσπρο. Άλλωστε η εορταστική περίοδος είναι το τέλειο άλλοθι για να το τολμήσουμε.

Y…

Για το υαλουρονικό οξύ

Χωρίς αυτό, το δέρμα χάνει την πυκνότητά του, τα χείλη τον όγκο τους και δημιουργούνται ρυτίδες. Ενισχύουμε λοιπόν τη φυσική ουσία ενυδάτωσης και αντιγήρανσης που βρίσκεται στο σώμα μας με έναν πολύ απλό τρόπο: τον πόσιμο. Αν μάλιστα συνδυάσουμε το πόσιμο υαλουρονικό οξύ με βιταμίνη C, τότε πολλαπλασιάζουμε την αποτελεσματικότητά του.

Φ…

Για τις φυτοενδορφίνες

Ποιος περίμενε ότι ένας απλός θάμνος όπως η λυγαριά, περιέχει φυτοενδορφίνες, δηλαδή ουσίες παρόμοιες με αυτές που παράγονται από τον ανθρώπινο οργανισμό και συμβάλλουν στην αίσθηση της ευτυχίας; Μετά από μελέτες, προστέθηκαν και άλλες ιδιότητες στη λίστα, όπως ενυδατικές, συσφυγκτικές και καταπραϋντικές.

Χ…

Για τον χαλκό

Το πρόβλημα: Κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας, τα εκθέτουμε στη οξείδωση του χαλκού, ο οποίος υπάρχει φυσιολογικά στο τρεχούμενο νερό, και οδηγεί στη διάσπαση ζωτικών πρωτεϊνών και λιπιδίων της τρίχας, με αποτέλεσμα τη δημιουργία οπών (ψαλίδα, σπάσιμο, φριζάρισμα). Η λύση: Να λουζόμαστε με σαμπουάν που περιέχουν έξυπνους μαγνήτες χαλκού οι οποίοι εξουδετερώνουν τη δράση του.

Ψ…

Για τις ψεύτικες βλεφαρίδες

Το ρετρό λουκ της Τουίγκι είναι και πάλι στη μόδα. Για την ακρίβεια, δεν έφυγε ποτέ. Αν δε θέλουμε να βάλουμε ψεύτικες βλεφαρίδες, μπορούμε να απλώσουμε πλούσιες ποσότητες μάσκαρα για όγκο, δίνοντας έμφαση τόσο στις πάνω όσο και στις κάτω βλεφαρίδες.

Ω…

Για την ωδή στη θηλυκότητα

Τα ωραιότερα νέα αρώματα της σεζόν είναι κομψά, δυναμικά και αισθησιακά. Ο χαρακτήρας τους είναι πολυδιάστατος με άνθη, φρούτα, ξύλα αλλά και σπάνια νότες, όπως βρύα ή αρτεμισία.