Τα ψώνια, ο πολύς κόσμος, η προετοιμασία του τραπεζιού, οι ονομαστικές εορτές και η καλή διάθεση αρκούν για να μας κάνουν να νιώθουμε περισσότερο αγχωμένες και λιγότερο χαλαρές. Μπορείτε όμως να θωρακιστείτε, να διατηρήσετε την ενέργειά σας και να περάσετε όσο καλύτερα γίνεται αυτήν την περίοδο. Πώς; Με τους παρακάτω τρόπους.

Περισσότερος ήλιος. Το φυσικό φως ενεργοποιεί την παραγωγή σεροτονίνης που ανακουφίζει το εποχικό άγχος. Περάστε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε έξω ή κοντά σε ένα παράθυρο, τις μέρες που έχει ηλιοφάνεια.

Μυρίστε ένα λεμόνι. Οι ερευνητές που μελετούν την κατάθλιψη, έχουν καταλήξει στο ότι ορισμένες μυρωδιές, όπως το λεμόνι, μας κάνουν να αισθανόμαστε καλύτερα επειδή ανεβάζουν τα επίπεδα της νορεπινεφρίνης, της ορμόνης που επηρεάζει τη διάθεση.

Περπάτημα. Ο ρυθμός και η επανάληψη στο περπάτημα έχει ένα καθησυχαστικό και χαλαρωτικό αποτέλεσμα μειώνοντας το άγχος και βελτιώνοντας την ποιότητα του ύπνου. Προσπαθήστε να βρείτε χρόνο για μισάωρα περπάτημα σε καθημερινή βάση.

Κάντε λιγότερα, απολαύστε περισσότερα. Δεν χρειάζεται να υποφέρουμε προκειμένου να ικανοποιήσουμε τους πάντες κατά τη διάρκεια των εορτών. Είναι πολύ πιο σημαντικό να φροντίσετε τον εαυτό σας ώστε να είστε και πιο ευχάριστη παρέα για τους άλλους.

Μείνετε στην καθημερινή ρουτίνα. Βάλτε σε προτεραιότητα αυτά που κάνετε ήδη και μην τα αφήνετε πίσω για υποχρεώσεις των εορτών. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τα καθημερινά σημεία αναφοράς σας.

Μην υποτιμάτε τη σημασία του γέλιου. Το γέλιο ελαττώνει τις ορμόνες του άγχους και βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα στο να λειτουργεί ακόμα καλύτερα.

Ξεχάστε την τελειότητα. Μην παθαίνετε εμμονή με αυτά που έχετε να κάνετε γιατί δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν κάτι δεν πάει καλά στο φαγητό ή αν δεν είναι όλα τακτοποιημένα στην εντέλεια. Το σημαντικότερο από όλα είναι να κάνετε focus στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας.