Υλικά για 10 μερίδες

100 γρ. φουντούκια , χονδροκομμένα και ψημένα

350 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή όποια άλλη μαρμελάδα θέλετε)

1 φλιτζάνι αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

3 αυγά

1 κουταλάκι μπέικιν

2 βανίλιες

Εκτέλεση

Xτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη με τους κρόκους. Διαλύουμε τις βανίλιες σε 3 κουταλιές νερό και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Pίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Bουτυρώνουμε πολύ καλά ένα ορθογώνιο ταψί 30 x 40 εκ., απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά. Mόλις ψηθεί το παντεσπάνι, του απλώνουμε τα 3/4 της μαρμελάδας και το τυλίγουμε σε ρολό. Με το υπόλοιπο της μαρμελάδας αλείφουμε το ρολό εξωτερικά και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.