Ο ορισμός του «σιωπηρού» θυμού, αν και μια προσεκτική εξέταση στον γυαλισμένο αμφιβληστροειδή του ματιού του θα μπορούσε να πει πολλά. Το θέμα για τους Σκορπιούς είναι ο έλεγχος, η κυριότητα και η πίστη, ιδιαίτερα αν πρόκειται για προσωπική ή φιλική σχέση. Αν τους πουλήσεις ή τους πληγώσεις έγινες αυτομάτως εχθρός χωρίς γυρισμό!

Συνήθως δρουν με ψυχρότητα και κρύο συναίσθημα, μην τσιμπάς όμως αυτή είναι μόλις η πρώτη πίστα. Γιατί την ίδια στιγμή που θυμώνει ένας Σκορπιός, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκρηξη του ηφαιστείου και μπορεί να αφανίσει ολόκληρα χωριά!

Ποια είναι αυτά που τον κάνουν έκρυθμο και σαδιστή; Να τον βγάλετε από τις φαντασιώσεις του ή από ένα κοινό project . Να κοιτάξετε τον ερωτικό του σύντροφο για πάνω από δύο κλάσματα του δευτερολέπτου. Το να του λέει ο ερωτικός του σύντροφος τι έκανε με τους προηγούμενες (ενώ κάνει πως δεν τον νοιάζει). Το να κάνετε πως αλλάζετε ξαφνικά στάση απέναντι σε κάποια απόφαση. Το να του βάζουν όρια άλλοι. Να φυλάγεστε από την οργή του Σκορπιού: είναι αδυσώπητη και μπορεί να εκδηλωθεί ακόμα και εν ψυχρώ εκεί που δεν το περιμένετε με τίποτα.

Δεν έχουν βέβαια όλοι οι Σκορπιοί την ίδια υπομονή (και επιμονή), ούτε εκδικούνται σώνει και καλά. Μερικοί έχουν βίαια ξεσπάσματα αλλά πρωτίστως απέναντι στον εαυτό τους. Αυστηροί με τον εαυτό τους αρέσκονται να αυτομαστιγώνονται .Το καλύτερο τους πάντως είναι η ειρωνεία, με αυτό το όπλο ρίχνονται στην μάχη.

Πώς ηρεμεί: Παραδεχτείτε φραστικά ότι έχει δίκιο και μετά πράξτε όπως νομίζετε εσείς. Δώστε του χρόνο και αφήστε τον να ηρεμήσει μόνος του. Και αν είστε ο ερωτικός του σύντροφος, φροντίστε να του κινείτε συνεχώς το ενδιαφέρον.

Τέλος, θυμώνουν, όταν απλά δεν περνά το δικό τους. Μην επιμείνετε! Δεν θα αλλάξουν γνώμη!