Το δέρμα με γυαλάδα δεν είναι πάντα υγιές και επιθυμητό. Αυτό που μπορεί να φαίνεται σαν λάμψη θα μπορούσε στην πραγματικότητα να είναι υπερβολικό σμήγμα.

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα έχουν συνήθως υπερπαραγωγικούς σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι παράγουν το φυσικό έλαιο του δέρματος που ονομάζεται σμήγμα. Η λιπαρότητα αυτή στέκεται στην επιφάνεια του δέρματος και απορροφά ακαθαρσίες, οι οποίες μπορούν να φράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν σπυράκια και ακμή.

Μπορεί να σας ακούγονται χάλια όλα αυτά, αλλά ευτυχώς, υπάρχουν υλικά στην κουζίνα σας που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη λιπαρότητα στο πρόσωπό σας.

Ο κουρκουμάς, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί από παλιά για να θεραπεύσει διάφορα θέματα υγείας, είναι ωφέλιμος για το δέρμα, ιδιαίτερα το λιπαρό. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του κουρκουμά θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα επιβλαβή βακτήρια στους πόρους σας, που μπορεί να προκαλέσουν ακμή. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που διαθέτει όχι μόνο αναζωογονούν το δέρμα, αλλά επίσης καθυστερούν τη διαδικασία της γήρανσης.

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα δραστικό συστατικό για το λιπαρό δέρμα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και κιτρικό οξύ που απολεπίζει το δέρμα. Επίσης, απορροφά τη λιπαρότητα και σκοτώνει τα βακτήρια, αφήνοντας το δέρμα λαμπερό και καθαρό.

Το γιαούρτι δροσίζει και ενυδατώνει το δέρμα.

Διαβάστε, λοιπόν, πώς θα φτιάξετε μόνη σας μάσκα προσώπου για να ρυθμίσετε τη λιπαρότητα του προσώπου σας.

Σημείωση: Κάντε μια δοκιμή στο χέρι σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Δεδομένου ότι ο χυμός λεμονιού είναι όξινος, μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας.

Υλικά

Κουρκουμάς σε σκόνη – ½ κουταλιά της σούπας

Χυμός λεμονιού – 1 κουταλιά της σούπας

Γιαούρτι – 1 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση

Αναμείξτε τη σκόνη κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού και το γιαούρτι. Απλώστε το μείγμα και αφήστε το στο πρόσωπό σας για 5-10′. Στη συνέχεια ξεβγάλετε. Μπορείτε να εφαρμόζετε αυτή τη μάσκα στο πρόσωπο και το λαιμό σας έως και 3 φορές την εβδομάδα.