Οι κρίσεις σε παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι ένα αρκετά σύνηθες φαινόμενο. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να αποφύγετε τις καταστάσεις που τις προκαλούν. Επίσης να θυμάστε ότι είναι πιο πιθανό να του συμβεί όταν είναι κουρασμένο ή πεινάει, γι αυτό είναι καλό να έχετε πάντα μαζί σας ένα σνακ.

Ο εκνευρισμός πυροδοτεί πολύ εύκολα μία κρίση. Αν πάτε για ψώνια αλλά ξέρετε ότι το παιδί θα επιμείνει σε σημείο υστερίας, θα πρέπει να βρείτε το χρόνο να πάτε. Δεν είναι ότι ενδίδετε στην πραγματικότητα, αλλά προβλέπετε το τι θα γίνει και σκέφτεστε τις συνέπειες. Φυσικά το να αποφύγετε την υστερία, δεν είναι πάντα πιθανό. Αν ξεκινήσει, είναι δύσκολο να ντο πείσετε με επιχειρήματα. Αν νιώθετε ντροπή όταν σας συμβαίνει δημοσίως, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να φύγετε. Αν γίνετε σκληρή ή τιμωρητική, δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Όταν η κρίση υποχωρήσει, το παιδί χρειάζεται αγκαλιές και να το καθησυχάσετε, γιατί μία κρίση μπορεί να γίνει τρομακτική εμπειρία. Μην υποχωρήσετε στην απόφασή σας να φύγετε αλλά μπορείτε να μαλακώσετε τον πόνο με το να διαβάσετε το αγαπημένο του παραμύθι. Να θυμάστε πάντα ότι δεν είστε κακή μαμά αν το παιδί πάθει υστερία δημοσίως και ότι κανείς δεν σας κοιτά επικριτικά. Επίσης το παιδί δεν καταλαβαίνει ότι νιώθετε ντροπή ή αμηχανία. Όσο μεγαλώνει, θα μειώνονται και τα επεισόδια.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: