Υλικά για 6 μερίδες

500 γρ. κάστανα

500 γρ. μικρά άσπρα μανιτάρια

1 κρεμμύδι

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι καλό λευκό κρασί

2 κουταλιές σχοινόπρασο ή 2 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλιτζάνι γάλα

1/2 λίτρο νερό

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάνετε μια τομή στις πλατιές πλευρές του κάθε κάστανου και τα βράζετε με λίγο αλάτι για 4-5΄.

2. Τα στραγγίζετε, τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφλουδίζετε (τα τρίβετε για να φύγει και το χνούδι τους).

3. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε και τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο και τα σοτάρετε για 1΄. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί.

4. Προσθέτετε τα κάστανα και το νερό ζεστό και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για περίπου 25΄.

5. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το γάλα, το οποίο προηγουμένως έχετε ζεστάνει, και πολτοποιείτε τη σούπα σε δόσεις για να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.

6. Την ξαναβάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και τη σερβίρετε ζεστή, πασπαλίζοντάς τη με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το πράσινο μέρος).

Δείτε επίσης: