Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο να μην ενδίδετε σε κάποιους πειρασμούς και να ακολουθείτε πάντα τον υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά όταν θέλετε να συλλάβετε, έχετε να σκεφτείτε και την υγεία ενός άλλου ατόμου. Εκτός από το αλκοόλ και το τσιγάρο, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να αλλάξουν όταν προετοιμάζεστε για μία νέα φάση της ζωής σας.

Κάπνισμα. Μπορεί να δημιουργήσει διάφορες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη, ακόμα και πρόωρο τοκετό. Αν και δεν είναι εύκολο να το κόψετε, μπορείτε να ζητήσετε τη βοήθεια γιατρού για να σας δώσει κάποια βοηθήματα αλλά και προτάσεις για τις καλύτερες εναλλακτικές όταν θέλετε να απασχολήσετε τα χέρια σας.

Αλκοόλ: δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε το πόσο επιβλαβές μπορεί να γίνει το αλκοόλ σε μία εγκυμοσύνη, γιατί το βασικό είναι απλά να το αποφεύγετε. Μπορείτε να βρείτε ποτά χωρίς αλκοόλ όταν βγαίνετε με τους φίλους σας.

Πρόχειρο φαγητό: εγκυμοσύνη δεν σημαίνει να τρώτε συνέχεια ό,τι σας αρέσει χωρίς ενοχές. Η ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του μωρού. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέγετε το σπιτικό φαγητό και να μειώσετε τις ποσότητες ζάχαρης σε γλυκά και ροφήματα.

Άγχος: όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ, το άγχος λειτουργεί κατασταλτικά και δημιουργεί επιπλοκές στη σύλληψη. Δοκιμάστε να κάνετε πράγματα που σας χαλαρώνουν, όπως η γιόγκα, ο διαλογισμός, η άσκηση αλλά και η ψυχολογική υποστήριξη.

Αϋπνία: χρειάζεστε 8 ώρες ύπνου κάθε μέρα για να είστε λειτουργική, να έχετε ενέργεια και να μην φλερτάρετε με θέματα υγείας. Αν χρειαστεί, ακολουθήστε μία ρουτίνα ύπνου για να χαλαρώσετε και σβήστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές