Η μούχλα είναι ένα μύκητας που έρχεται σε χιλιάδες ποικιλίες και αναπτύσσεται εντός και εκτός σπιτιού. Για να θριαμβεύσει, η μούχλα χρειάζεται δύο πράγματα, νερό και ζέστη. Γι αυτό και μπορεί να αναπτυχθεί μέσα στο σπίτι όλο το χρόνο, ειδικά αν μένετε κάπου με ήπιο ή ζεστό κλίμα. Αρκετά παιδιά και ενήλικες είναι αλλεργικοί στη μούχλα. Αν εισπνεύσουμε τους αόρατους σπόρους της μούχλας μπορεί να προκληθεί φτέρνισμα, βήχας και μύτη που τρέχει. Αν ο γονιός πάσχει από άσθμα, το παιδί έχει περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσει λόγω αλλεργίας.

Πρέπει να δείξετε έξτρα προσοχή στα συμπτώματα και να δείτε αν ο οργανισμός του αντιδρά με αλλεργία σε συγκεκριμένο περιβάλλον, όπως το υπόγειο. Απευθυνθείτε σε ένα δερματολόγο για να κάνετε το απαραίτητο τεστ αλλεργίας. Αν είναι ελαφριά περίπτωση, το να αποφύγετε την έκθεση είναι η μόνη θεραπεία που θα χρειαστεί. Αν είναι σοβαρότερη περίπτωση, θα χρειαστεί αντιισταμινικά ή ειδικά φάρμακα για το ρινοιό.

Αν υπάρχει μούχλα στο σπίτι σας, επιδιορθώστε τις διαρροές, βάλτε στο μπάνιο μικρά χαλάκια, πλύντε όλα τα αντικείμενα με ύφασμα με καυτό νερό και αν χρειαστεί, καλέστε ειδικό για να ξεφορτωθείτε αποτελεσματικά την ενοχλητική μούχλα.