Η τριχόπτωση είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι ανά περιόδους, αλλά, σε ορισμένες περιπτώσεις, η απώλεια μαλλιών μπορεί να γίνει μια μόνιμη κατάσταση.

Ο περιορισμός του προβλήματος της τριχόπτωσης δεν είναι κάτι το απλό. Αν και υπάρχουν διαθέσιμες πολλές θεραπείες, υπάρχουν μόνο μερικές που είναι πραγματικά αποτελεσματικές. Η βιταμίνη Ε είναι μία από αυτές. Θεωρείται ότι αποτελεί ιδανικό φάρμακο λόγω της αντιοξειδωτικής της ιδιότητας. Αυτό σημαίνει ότι λειτουργεί ως ασπίδα κατά των ελεύθερων ριζών που βλάπτουν το δέρμα και τα κύτταρα της τρίχας.

Το χημικό όνομα για τη βιταμίνη Ε είναι «α-τοκοφερόλη». Πρόκειται για μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, η οποία έχει πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά.

Είναι η βιταμίνη Ε καλή για τα μαλλιά σας;

Με λίγα λόγια- ναι! Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα υγιές τριχωτό κεφαλής είναι το θεμέλιο για υγιή μαλλιά. Η υγεία του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να επηρεαστεί από διάφορα πράγματα, όπως το επίπεδο του pH, η παραγωγή σμήγματος, η κυκλοφορία του αίματος και η κατάσταση των τριχοθυλακίων.

Η βιταμίνη Ε συμβάλλει στην επίτευξη ισορροπίας σε αυτές τις μεταβλητές, εξασφαλίζοντας ότι τα μαλλιά μεγαλώνουν υγιή και δυνατά. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στα ακόλουθα οφέλη.

Οφέλη της βιταμίνης Ε για την ανάπτυξη των μαλλιών

1. Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Η βιταμίνη Ε βοηθάει στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, έτσι ώστε να μεταφέρονται ευκολότερα. Αποτρέπει επίσης την πήξη του αίματος, εξασφαλίζοντας ομαλή ροή. Το λάδι, όταν εφαρμόζεται τοπικά στο τριχωτό της κεφαλής, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, τροφοδοτώντας τα τριχοθυλάκια.

2. Ρυθμίζει την έκκριση σμήγματος και τα επίπεδα pH. Τις περισσότερες φορές, η κύρια αιτία της τριχόπτωσης είναι η υπερβολική παραγωγή σμήγματος ή μια ανισορροπία στα επίπεδα pH στο τριχωτό της κεφαλής. Όταν το τριχωτό της κεφαλής είναι ξηρό, οι σμηγματογόνοι αδένες καταλήγουν να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα από όση είναι απαραίτητη. Η υπερβολική λιπαρότητα αρχίζει να φράζει τους θύλακες των τριχών, οδηγώντας σε κνησμό και πιτυρίδα, και κάποιες φορές σε τριχόπτωση. Το λάδι βιταμίνης Ε ρυθμίζει τους σμηγματογόνους αδένες και εξισορροπεί τα επίπεδα του pΗ.

3. Έχει αντιοξειδωτική δράση. Η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για την πλούσια αντιοξειδωτική της δράση, η οποία βοηθά στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά σας. Αυτό διατηρεί τα τριχοθυλάκιά σας απαλλαγμένα από ζημιές.

4. Ενυδατώνει τα μαλλιά. Η βιταμίνη Ε έχει ισχυρές μαλακτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι σφραγίζει την υγρασία στα μαλλιά, διατηρώντας τα ενυδατωμένα. Με την τακτική χρήση, η βιταμίνη Ε αντιμετωπίζει την ξηρότητα, καθιστώντας τα μαλλιά σας δυνατά, λεία και λαμπερά.

Η ανεπάρκεια αυτής της βιταμίνης μπορεί να αποτελέσει αιτία για την κακή υγεία των μαλλιών. Τα καλά νέα είναι ότι εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα και έτσι μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη διατροφή σας.

Μερικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, τα σπαράγγια και το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί, όπως τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, τα φυτικά λάδια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το αβοκάντο. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε τα συμπληρώματα βιταμίνης Ε, τα οποία είναι διαθέσιμα σε μορφή δισκίου και κάψουλας.

Ακόμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα σαμπουάν εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε ή λάδι βιταμίνης Ε.