Αν και το μωρό δεν είναι πλέον νεογέννητο, είναι καλή ιδέα να διαλέγετε πρακτικά ρούχα. Ελαστικά φορμάκια, tshirts, βαμβακερό ύφασμα και παντελονάκια με λάστιχο στη μέση. Αλλά επειδή τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα, δεν χρειάζεται να αγοράσετε πολλά ρούχα. Για τα ρούχα της ημέρας, προτιμήστε λίγο μεγάλο νούμερο αλλά για τον ύπνο, πάρτε του ρουχαλάκια που είναι στο νούμερό του. Το βαμβακερό πρέπει να είναι το μόνο ύφασμα που φορά γιατί το κρατά δροσερό όταν κάνει ζέστη και δεν ερεθίζει το ευαίσθητο δέρμα του. Διαλέξτε σκούρες αποχρώσεις που δεν λερώνονται εύκολα και φορμάκια με κουμπιά για να αλλάζετε εύκολα τις πάνες.

Προστασία από τον ήλιο. Ένα μαλακό καπέλο είναι ασφαλές γιατί μπορεί ακόμα και να ξαπλώσει όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού. Αν κάνει ζέστη ή έχει πολύ ήλιο, καλύψτε τα πόδια και τα χέρια του αλλά με ελαφρύ ύφασμα για να δροσίζεται.

Παπουτσάκια. Όταν ξεκινήσει να περπατά, θα προτιμά να το κάνει ξυπόλητο. Αν όμως κρυώνει, μπορείτε να του βάλετε καλτσάκια που δεν γλιστρούν γιατί δεν χρειάζεται ακόμα παπούτσια. Όταν έρθει η ώρα, συμβουλευτείτε κάποιον που είναι ειδήμων στα παιδικά παπούτσια και να έχετε το νου σας στις κάλτσες, γιατί το νούμερο μπορεί να αλλάζει συχνά.

Όταν ντύνετε το παιδί, ξεκινήστε από την πάνα. Αν μπορεί να καθίσει ή να σταθεί, μπορείτε να περνάτε τα ρούχα από το κεφάλι και αν σας βοηθά με το να σηκώνει τα χέρια. Όταν θα αρχίσει το περπάτημα, προτιμήστε ρούχα που μπαινοβγαίνουν πολύ εύκολα. Όσον αφορά στο πλύσιμο των ρούχων του, μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο με τα δικά σας αλλά αποφύγετε τα δυνατά μαλακτικά και απορρυπαντικά.