Κάθε μητέρα έχει κακές μέρες. Αν όμως οι μέρες γίνουν μήνες, τότε ήρθε η ώρα να κάνετε μία παύση. Συνήθως το καταλαβαίνετε από τα μόνιμα νεύρα που έχετε και από το πώς φέρεστε στα παιδιά ή το σύντροφό σας. Και φυσικά οι ημικρανίες κάνουν την εμφάνισή τους και σας καταστρέφουν τη διάθεση. Μία Βρετανική έρευνα ανακάλυψε ότι οι περισσότερες μαμάδες δίνουν μόνο 17 λεπτά τη μέρα στον εαυτό τους το πολύ. Το αντίδοτο δεν είναι πάντα εύκολο. Το κόλπο είναι να μάθετε πώς να παίρνετε αυτό που θέλετε και να το απολαμβάνετε χωρίς ενοχές.

  1. Ζητήστε βοήθεια. Κάντε το πριν ο εκνευρισμός μετατραπεί σε θυμό. Το να ελέγχετε τον τόνο της φωνής σας και να είστε συγκεκριμένη σε αυτό που θέλετε, είναι πολύ σημαντικό. Οι άλλοι δεν διαβάζουν το μυαλό σας. Προς διευκόλυνση, φτιάξτε τη λίστα με τις αρμοδιότητες του καθενός και τι πρέπει να κάνουν στο σπίτι και ανανεώστε την κάθε εβδομάδα.
  2. Αφήστε πίσω τις ενοχές. Όταν φτάσετε στο σημείο της υγιούς και αποτελεσματικής επικοινωνίας, θα μπορέσετε να πάτε για μανικιούρ ή για μπραντς με τις φίλες σας χωρίς να νιώθετε ενοχές. Δεν έχει σημασία τι περιμένουν οι άλλοι από εσάς αλλά το πώς θα γίνετε πιο χαρούμενη και ικανοποιημένη.
  3. Ανακαλύψτε τι λειτουργεί για εσάς. Σιγά σιγά θα δείτε αν θέλετε να παίρνετε πολλά μικρά διαλείμματα για τον εαυτό σας ή αν θα το κάνετε μία φορά με διάρκεια. Ακόμα κι αν το κάνετε κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε για μία ώρα, θα είναι αυτό που χρειάζεστε για την ενέργεια της επόμενης ημέρας.
  4. Προστατεύστε το δικό σας χρόνο. Μην τον σπαταλάτε σε πράγματα που αποδεικνύουν ότι είστε εξαιρετική μαμά. Αν αυτά τα πράγματα δεν σας κάνουν αληθινά χαρούμενη, είναι προτιμότερο να χαρίσετε στον εαυτό σας στιγμές που σας γεμίζουν.