Τα περισσότερα ζευγάρια εντοπίζουν αλλαγές στη σχέση όταν έρθει το μωρό. Στην αρχή, είναι ενθουσιασμένοι κι αυτό τους φέρνει πιο κοντά. Αλλά αφού περάσει ένας μήνας, τα ζευγάρια νιώθουν κούραση, άγχος και εξόντωση από τη φροντίδα του μωρού και τις δουλειές του σπιτιού. Κάτι άλλο που προκύπτει είναι ότι βλέπουν ότι διαφωνούν στο θέμα οικογένεια και μεγάλωμα. Αν μιλήσετε με τη σύντροφό σας, είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσετε αυτές τις αλλαγές και να φροντίσετε τη σχέση σας.

Κατανοήστε την αλλαγή της ερωτικής σας ζωής. Η άφιξη του μωρού αλλάζει το σεξ στο ζευγάρι. Αν και θέλετε να έρθετε κοντά ξανά, υπάρχουν εμπόδια που το αναβάλουν, με κυρίαρχα την κούραση, τις σωματικές αλλαγές της μαμάς, την επιλόχειο κατάθλιψη αλλά και τις ψυχικές μεταπτώσεις. Τι πρέπει όμως να θυμάται ο μπαμπάς;

Να έχει υπομονή. Είναι σημαντικό να καθησυχάζει τη σύντροφό του και να προσπαθεί να καταλάβει τα συναισθήματά της. Συνήθως προτείνεται στα ζευγάρια να περιμένουν 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό μέχρι να ξανακάνουν σεξ. Αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και η κάθε μητέρα χρειάζεται το χρόνο της.

Βρείτε άλλους τρόπους για οικειότητα. Τα φιλιά, οι αγκαλιές διαρκείας, ένα κοινό μπάνιο και ένα απλό χάδι αρκούν για να μην ξεχνάτε το δεσμό σας.

Μοιραστείτε το βάρος των ευθυνών. Όσο περισσότερο βοηθάτε το σύντροφό σας στις δουλειές του σπιτιού αλλά και στο μεγάλωμα του μωρού, τόσο λιγότερο θα κουράζεται και θα επανέλθει πιο εύκολα.

Το πρώτο διάστημα μετά τον ερχομό του μωρού, είναι σημαντικό να είστε θετικοί και υποστηρικτικοί μεταξύ σας. Ακούστε ο ένας τις ανησυχίες του άλλου και να είστε πάντα έτοιμοι να αναλάβετε αν ο σύντροφος δεν αντέχει να συνεχίσει. Μην κρίνετε και απλά ακούστε και βρείτε χρόνο να μοιράζεστε αυτά που σας απασχολούν