Ένα κλασικό smoothie από γάλα και φρούτα παρέχει πάρα πολλές βιταμίνες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Με μικρά και έξυπνα κόλπα, μπορούμε να το κάνουμε την αγαπημένη επιλογή του παιδιού, χωρίς να το τρομάξουμε. Καταρχάς, πρέπει να έχουμε υπομονή και να είμαστε ευρηματικές σε αυτά που σερβίρουμε στα παιδιά.

Γεμίστε το ψυγείο με παγωμένα βατόμουρα, μάνγκο, ροδάκινα, ανανά, μπανάνες, αρακά, μπρόκολο και καρότα. Αυτά τα φρούτα και λαχανικά συνδυάζονται υπέροχα και κάνουν νόστιμες γεύσεις, κρεμώδεις υφές και όμορφα φωτεινά χρώματα.

Ένα φλιτζάνι με φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μαρούλι συνδυάζεται με έντονα στοιχεία, όπως τα κράνμπερι, το ρόδι, τα μούρα, τα κόκκινα σταφύλια, Μία άλλη έξυπνη επιλογή είναι να στύψετε τα σκούρα πράσινα λαχανικά σε smoothies με σοκολάτα που συνδυάζουν το γάλα, τα κακάο και την μπανάνα.

Ο πουρές από φρούτα, όπως το βερίκοκο και το αχλάδι και μία σος μήλου δεν δίνουν μόνο γεύση στο smoothie αλλά είναι και διατροφικοί δυναμίτες για το παιδί.

Τα παγωμένα λαχανικά έχουν πιο διακριτική γεύση όταν έχουν μπει στην ψύξη. Σε μικρές ποσότητες, το παιδί δεν αντιλαμβάνεται καν την ύπαρξή τους. Ένα τέταρτο φλιτζάνι με κατεψυγμένο αρακά, σπανάκι και καρότα μπαίνει στα smoothies με πονηρό τρόπο.

Αν θέλετε να κάνετε πράσινο smoothie και να πείσετε το παιδί να το πιει, βάλτε 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο μαζί με 1 φρέσκια μπανάνα.