«Ψυχή είναι μία υπόσταση με την έννοια της μορφής και αυτό σημαίνει πως η ψυχή είναι αυτό που ένα συγκεκριμένο σώμα ήταν να είναι».

Αυτή την εβδομάδα, ΤΟ ΒΗΜΑ κυκλοφορεί με το «Περί ψυχής» του Αριστοτέλη. Περιλαμβάνει τα αυθεντικά κείμενα με τη μετάφρασή τους, επεξηγηματικά σχόλια και διαφωτιστικές αναλύσεις, σε μια πολυτελή σκληρόδετη έκδοση. Η μετάφραση, τα σχόλια και η εισαγωγή είναι του Ι. Σ. Χριστοδούλου.

«Περί ψυχής»

Γραμμένο πιθανότατα στα χρόνια της δεύτερης παραμονής του Αριστοτέλη στην Αθήνα, η Περί ψυχής πραγματεία εξετάζει την ψυχή από τη σκοπιά του φυσικού φιλοσόφου. Επηρεασμένος από τις προηγούμενες βιολογικές του έρευνες, ο Αριστοτέλης θεωρεί ότι σώμα και ψυχή συνιστούν μία πολυσυλλεκτική ενότητα. Στο έργο παραθέτει τις προηγούμενες απόψεις, ορίζει την ψυχή και εξετάζει τις ικανότητές της, τη θρεπτική ικανότητα, την ικανότητα της αίσθησης και τις πέντε αισθήσεις χωριστά, τη διανοητική ικανότητα και την ικανότητα της επιθυμίας καταλήγοντας στην ιεράρχηση και στη σύνθεσή τους.

Για τον Αριστοτέλη, η ψυχή είναι η πρώτη εντελέχεια (αριστοτελικός όρος που δηλώνει τη μετάβαση της ύλης από την αδρανή στην ενεργό κατάσταση λαμβάνοντας κάποια μορφή) ενός φυσικού οργανικού σώματος που έχει τη δυνατότητα της ζωής και επίσης έχει μέσα του την αρχή της κίνησης και της στάσης.

Μαζί,

Harper’s Bazaar

  • Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο καταγράφει τα 10 κομμάτια-κλειδιά της άνοιξης, που ορίζουν το στυλ.
  • H Carine Roitfeld ντύνει τα κορυφαία top models με τις καλύτερες δημιουργίες της σεζόν.
  • Eντονα prints μαγνητίζουν το βλέμμα.
  • Οι νέες τάσεις στο μακιγιάζ υμνούν την κλασική ομορφιά.

 

Harper’s BAZAAR

«Μόδα είναι να είσαι πάντα ένα ΒΗΜΑ μπροστά»

Επίσης,

Autohub

Το πληρέστερο ένθετο για το αυτοκίνητο 

Και 

ΒHMAgazino

Και στην απλή έκδοση των €2.

Ακολουθήστε το στο Google News