Πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να σχολιάσουν ως αδιάφορη την εμφάνιση της Lady Gaga, στο κόκκινο χαλί της 91ης απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η μαύρη τουαλέτα της Lady Gaga, μπορεί να μην κέρδισε τις εντυπώσεις, η ίδια όμως κατάφερε με ένα κόσμημα να φορέσει το πιο ακριβό κομμάτι στην ιστορία των Όσκαρ.

Ένα τεράστιο κίτρινο διαμάντι που δεν γινόταν να περάσει απαρατήρητο, τόσο λόγω του μεγέθους του όσο και της ιστορίας του, ήταν το κομμάτι που μαγνήτισε τα βλέμματα στην φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Η πρωταγωνίστρια της ταινίας «A Star is Born», η οποία απέσπασε το Όσκαρ για το τραγούδι «Shallow», επέλεξε ένα 128,54 καρατίων διαμάντι από τον Οίκο Tiffany και το οποίο πριν από εκείνη είχαν φορέσει μόνο δύο γυναίκες. Τελευταία φορά φορέθηκε από την Όντρεϊ Χέπμπορν στην ταινία «Breakfast at Tiffany’s» το 1961, ενώ πρώτη το φόρεσε η Mary Whitehouse το 1957, σε χορό του Tiffany’s στο Ρόουντ Άιλαντ.

Το κίτρινο διαμάντι εξορύχτηκε το 1877 από τα Ορυχεία Κίμπερλέι της Νότιας Αφρικής και είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Η αξία του σήμερα ξεπερνά τα 30 εκατ. δολάρια.

Το «ανεκτίμητης αξίας» κίτρινο διαμάντι, σύμφωνα με το διάσημο κοσμηματοπωλείο Tiffany & Co.δεν πωλείται. Μόνο μια φορά είχε διατεθεί προς πώληση, τον Νοέμβριο του 1972, όταν διαφήμιση στους The New York Times ανακοίνωσε πως το ανεκτίμητο διαμάντι μπορούσε να αγοραστεί για 5 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 25.8 εκατομμύρια δολάρια σήμερα). Η προσφορά ίσχυσε για 24 ώρες και είτε για λόγους οικονομίας είτε δυσπιστίας, δεν εμφανίστηκε κανένας αγοραστής.

Όσο για το πώς η Lady Gaga κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό, η απάντηση έρχεται μέσα από τη συνεργασία της διάσημης τραγουδίστριας με τον Οίκο Tiffany, καθώς η Gaga είναι εκπρόσωπος της συγκεκριμένης εταιρίας, με την οποία έχει κάνει ήδη αρκετές διαφημίσεις.