Τα παιδιά κερδίζουν τόσα οφέλη από την παιδική χαρά. Γενικότερα, το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο είναι καλό για τη σωματική , κοινωνική και διανοητική ανάπτυξη. Οι περισσότεροι τραυματισμοί σε αυτούς τους χώρους είναι μικρής σημασίας. Αλλά πού και πού, η πτώση από τσουλήθρα ή κούνιες μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρούς τραυματισμούς.

Το μονόζυγο είναι η πιο κοινή αιτία πτώσεων, επειδή βρίσκεται ψηλά και το παιδί χάνει εύκολα την ισορροπία των χεριών. Αν μιλάμε ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας, είναι πιο πιθανό να συμβεί επειδή δεν έχουν ανεπτυγμένο σωματικό συντονισμό και μυϊκή δύναμη.

Ο ιδανικός τρόπος για να βοηθήσετε το παιδί να αποφύγει τα καρούμπαλα και τις μελανιές είναι να το επιβλέπετε ενεργά, όσο παίζει. Όταν δοκιμάζει κάτι καινούριο, πρέπει να είστε δίπλα και αν το ενθαρρύνετε ώστε να χτίσει την αυτοπεποίθησή του και να μην τραυματιστεί.

Πρόληψη τραυματισμών. Δέστε καλά τη ζώνη στις κούνιες. Συστήστε στο παιδί σταδιακά τα παιχνίδια, ξεκινώντας από εκείνα που είναι πιο κοντά στο έδαφος. Επιλέξτε την παιδική χαρά που καλύπτεται από φράχτη ώστε να μην βγαίνει το παιδί στο δρόμο και διαλέξτε τα παιχνίδια που είναι καταλληλότερα για τη δική του ηλικία.