Η εικόνα που έχουμε για τον εαυτό μας και η σχέση μας μαζί του οφείλεται σε ένα σύνολο πραγμάτων. Ξεκινάει από εμάς αλλά και από την επιρροή που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας. Πώς θα μπούμε στη διαδικασία να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε το σώμα μας και θα συμφιλιωθούμε μαζί του;

Δίνουμε βάση στο τι ακολουθούμε στα social media. Είναι λογικό να επηρεαζόμαστε αν βλέπουμε συνέχεια φωτογραφίες με το πριν και το μετά σε δίαιτες ή ριζικές αλλαγές με αισθητικές επεμβάσεις. Μην έχετε φίλους που μιλούν αρνητικά για το σώμα ή που δίνουν τόσο μεγάλη βάση σε αυτό.

Αρχίστε να φοράτε ό,τι θέλετε και μην ακολουθείτε τις τάσεις. Δεν χρειάζεται να καταπιέζεστε και να φοράτε κομμάτια μέσα στα οποία δεν νιώθετε άνετα. Πρώτα έρχεται το προσωπικό στιλ και η αυτοπεποίθηση και μετά η μόδα.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας να τρώει πράγματα που δεν του αρέσουν. Φυσικά και θέλουμε να ακολουθούμε μία ισορροπημένη διατροφή που να περιλαμβάνει όλες τις διατροφικές ομάδες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα γλυκά ή τις πιο παχυντικές τροφές πού και πού. Αν υπάρχουν λαχανικά που δεν σας αρέσουν καθόλου, μην τα τρώτε.

Δοκιμάστε μία νέα γυμναστική κάθε μήνα. Δεν χρειάζεται να αφιερωθείτε σε ένα μόνο είδος άσκησης αν βλέπετε ότι βαριέστε εύκολα. Δοκιμάστε κάτι νέο γιατί δεν ξέρετε πού μπορεί να κρύβεται αυτό που σας αρέσει.

Πείτε αντίο στον αυστηρό εσωτερικό σας κριτή. Μπορεί να μην ανεχόμαστε το bullying για το σώμα μας, αλλά μήπως το κάνουμε εμείς στους άλλους και δεν το αντιλαμβανόμαστε; Αν μέσα σας πιστεύετε ότι μερικά κιλά παραπάνω δεν είναι γοητευτικά, τότε έτσι θα νιώθετε και για τον εαυτό σας.

Να είστε ατελής. Διαλέξτε επίτηδες κάτι στο οποίο ξέρετε ότι είστε κακή, και κάντε το μία φορά το μήνα απλώς για να υπενθυμίσετε στον εαυτό σας ότι κανείς δεν είναι τέλειος. Και δεν πειράζει καθόλου.

Νοιαστείτε για το σώμα σας εδώ και τώρα. Μην περιμένετε να το αγαπήσετε όταν και αν χάσετε 10 κιλά. Το σώμα σας αξίζει πάντοτε την αγάπη σας, όπως και αν είναι.