Κάποια πράγματα και συμπεριφορές θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικές στην παιδική ηλικία, ενώ άλλες εγείρουν ανησυχία και ίσως θα έπρεπε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.

Στα νήπια, ανησυχητικό είναι όταν το παιδί προτιμά τον αυνανισμό σε σχέση με άλλες δραστηριότητες και δεν μπορεί να σταματήσει, όταν αναγκάζει ένα άλλο παιδί σε σεξουαλικό παιχνίδι και όταν αγγίζει τα γεννητικά όργανα ανθρώπων που δεν γνωρίζει.

Στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, όταν αγγίζουν ή τρίβουν επίμονα τα γεννητικά τους όργανα δημόσια, όταν αγγίζουν άλλα παιδιά με επιθετικότητα και όταν χρησιμοποιούν συνέχεια σεξουαλική γλώσσα.

Τι αποτελεί μεγάλη ανησυχία; Μιλάμε για τις περιπτώσεις που είναι επιβλαβείς και όχι εντάξει και χρειάζονται βοήθεια από ειδικό. Όταν το παιδί αγγίζει τον εαυτό του δημόσια και επίμονα, όταν μιλάει επίμονα για το σεξ και τις σεξουαλικές πράξεις και όταν ασκεί επιθετικότητα σε άλλα παιδιά για αυτόν το σκοπό. Αναζητήστε βοήθεια εάν ανησυχείτε για τη συμπεριφορά του παιδιού. Ακόμα και αν κάποια είναι μικρής σημασίας, ο ειδικός θα σας καθοδηγήσει ως προς το τι προκαλεί πραγματική ανησυχία.

Ακολουθήστε το στο Google News