Σε γενικές γραμμές, υποθέτουμε ότι μέσα στη μήτρα, τα πράγματα είναι πολύ σκοτεινά και βαρετά. Στην πραγματικότητα, δεν είναι καθόλου έτσι. Χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η μήτρα είναι μία εικονική παιδική χαρά για το μωρό. Για παράδειγμα, το μωρό θα αντιδράσει στη φωνή σας, θα τρομάξει με ξαφνικούς δυσάρεστους ήχους και θα απολαύσει τη μουσική. Μπορεί επίσης να αντιδράσει στο φως και το σκοτάδι. Δοκιμάζει το φαγητό που τρώτε και καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ των γλυκών και καυτερών τροφών. Πώς αντιδρά όμως όταν γελάτε;

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το βρέφος επιπλέει κυριολεκτικά μέσα σε μία σακούλα με υγρό. Επομένως, κάθε απότομη κίνηση αλλάζει και τη θέση του μωρού. Είναι σαν να κάνει τραμπολίνο.

Το παιδί μάλλον θυμάται το γέλιο σας. Ξεκινούν να ακούν ήχους από την 20η εβδομάδα εγκυμοσύνης γιατί σε αυτό το στάδιο, τα αυτιά του έχουν αναπτυχθεί πλήρως. Από εδώ και στο εξής, το μωρό ξεκινά να αναγνωρίζει φωνές και ανταποκρίνεται σε αυτές. Όταν γεννιέται λοιπόν, δείχνει να θυμάται τόσο τη δική σας όσο και του συντρόφου σας.

Πιστεύεται συχνά ότι ο ομφάλιος λώρος που ενώνει το μωρό με τη μαμά, συνεχίζει να τους ‘δένει’ ακόμα και αφού κοπεί. Πολλές φορές όμως οι γονείς ξεχνούν ότι πρέπει να συνδέονται με το μωρό και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διότι καταλαβαίνει τη φωνή και τις αντιδράσεις τους.